avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Preluare datorii de catre banca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Preluare datorii de catre banca

Buna ziua. Ma confrut cu urmatoarea situatie. Tatal meu a luat un credit de nevoi personale de la banca BRD cu care a platit avans pentru o masina Opel Astra Classic. Dupa doi de la derularea contractutului tatal meu a decedat(mai exact in apr 2008). Cauza fiind edem pulmonar si cardiopatie nu stiu de care (nu am acum actul de deces sa spun exact). Am trimis catre firma de asigurari agreata de BRD Bacau-Asiban, dosarul pentru ca ei sa hotarasca daca preaia difernta de bani ce mai trebuie platita la banca. Raspunsul a venit ca NU pentru ca tatal meu ar fi completat in ziua semnarii contractului de credit un chestionar oferit de catre firma de asigurari. Si in acel chestionar el ar fi bifat o casuta in care nu recunoaste ca sufera de boala de inima, decesul fiind in esenta datorat unei boli de inima (infart). Acest chestionar nu a fost NICIODATA completata pentru ca nu s-a dat pentru a fi completat.
Pr este urmatoare:
1. Nici astazi firma de asigurari nu vrea sa ne dea polita de asigurare in original sa vedem exact clauzele
2.In fisa de obsv medicala a tatlui meu dr de fam a trecut prin 2003 ca observatie ca a avut un puseu de tensiune.
Asta sa fie motivul raspunsului d ela sigurator?
De altfel nu afost internat in spital cu nic un diagnostic legat de boli de inima.
3. A trecut un an de cand mama numai plateste ratele la banca.
4. Ce se poate intampla. ii poate lua casa?
5. Se poate da in judecata firma de asigurari? in baza a ce?
Multumesc pentru orice raspuns
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2009
andrugrasu, utilizator
Este posibil sa existe polita de grup,pentru cei care imprumuta de la banca,aceasta impunand o asemenea polita pentru
acoperirea riscului de deces, fiind cesionata bancii.
Si in acest caz aveti dreptul de a vi se pune la dispozitie conditiile contractuale din polita respectiva.Faceti o cerere adresata bancii,pentru ca nu cunoasteti asiguratorul,prin care solicitati aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire asigurare credit nevoi personale, persoana decedata ciprianbur ciprianbur Sunt in urmatoarea situatie. Tatal meu a decedat si avea un credit de nevoi personale cu asigurare inclusa. Acum banca, a decis ca asigurarea nu acopera ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare de viata terezbarbu terezbarbu Buna ziua, sunt si eu un caz dintre cei multi care nu au fost si nu vor fi despagubiti niciodata de firmele de asigurari ! Socrul acum doi ani cand avea ... (vezi toată discuția)
Polita de asigurare laslau laslau Tatal meu care a decedat in urma cu doua luni. Avea rata la o banca si avea si o polita de asigurare in acelasi timp. Ratele sant pana in 2013 .Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)