Vă multumesc. Si in cazul in care nu poate fi obtinut...care este optiunea legala? Practic nu am niciun drept sa mi se faca citirea corect la mine in apartament desi vreau sa platesc pentru asta, sunt obligata sa platesc in plus consmul pe perioada nedeterminata desi nu este vina mea pentru defectiune si sunt dispusa sa fac toate demersurile pentru a remedia situatia? Reprezentantul cu care am vorbit, mentiona ca e nevoie de 7 semnaturi din 13, iar instalarea se face cu plata pe loc, la instalare, dar oricum, fara acordul responsabilului de scara, ma indoiesc ca vor semna. E o situatie absurda.
Va multumesc. Cand m-a contactat, reprezentantul ISTA a spus ca nu se poate decat daca se schimba la 50% din locatari pentru ca nu se poate ca doar unul sa aiba de alt tip si ceilalti altfel si ca e nevoie de minim o majoritate, iar cei care nu vor semna vor trebui si ei sa faca in timp cerere pentru ca ISTA nu va mai trimite persoane care sa faca citirea, cele noi avand transmisie prin radio. Voi suna si voi intreba iar, desi reprezentantul a subliniat acest fapt. Suntem 15 apartamente in bloc, 2 au centrala, in final am nevoie de 7 semnaturi si nu cred ca se va intampla, majoritatea vecinilor amanand cat se poate de mult o cheltuiala. La urma urmei e logic sa vrea asta. Eu nu vreau sa oblig pe nimeni la nimic, vreau doar sa rezolv situatia care deja a trecut in al doilea an si probabil va mai dura mult. Mi se pare absurd sa astept pana cand li se strica si altora repartitoarele pentru a se putea face ceva, in conditiile in care oricum toate sunt expirate, si sa fiu obligata sa platesc in plus, cand totul se poate rezolva cu un cost minim.
In urma cu un an s-a constatat de catre reprezentantul ISTA care facea citirea repartitoarelor, ca unul dintre cele 3 repartitoare din apartamenul meu este stricat. Am facut sesizari nenumarate timp de un an dar nu am primit raspuns. Administratorul si seful de scara si ei fiind foarte dezinteresati mi-au zis sa ma adresez catre ISTA.
Intrand acum in a doua iarna fara nicio schimbare, le-am scris celor de la ISTA ca ii voi contacta pe cale legala daca nu primesc un raspuns. Am primit in sfarsit un raspuns de la un reprezentant care mi-a zis ca repartitoarele de pe toata scara sunt expirate de 3 ani, avand 13 ani de utilizare, ca nu mai exista modelul respectiv si ca ne fac o oferta foarte avantajoasa pentru luna noiembrie, dar pentru a fi valabila e nevoie de semnaturile a jumatate din numarul de locatari. In cazul in care nu vor fi de acord, va trebui sa platesc atat al doilea an cat si anii viitori pana la schimbarea lor, o suma echivalenta cu consumul mediu pe apartament, lunar.
Am vorbit cu administratorul si cu responsabilul de scara si mi-au zis ca nu au de gand sa propuna asta locatarilor pentru ca pana nu se achita alte cheltuieli care au fost facute, nu vor sa contracteze altele noi.
Intrebarea mea este: daca e vorba de plata pe loc si nu e nevoie decat de semnaturi, iar proprietarii sunt de acord, mai este nevoie de aprobarea asociatiei? Apoi, sa zicem ca nici presedintele/administratorul si nici locatarii nu sunt de acord, dar eu vreau sa imi platesc un repartitor defect, nu am nicio alta solutie? Seful de scara mi-a zis ca trebuia sa fi luat un repartitor vechi de la cele doua apartamente care si-au pus centrala (de parca eu aveam cum sa prevad ca mi se va strica repartitorul...nici stricarea unui repartitor si nici decizia unui vecin de a isi pune centrala nu pot fi prevazute) si sa il folosesc in locul celui stricat. Mi se pare o solutie empirica si ilegala daca nu exista un reprezentant ISTA care sa consemne. Vreau sa rezolv problema pe cale legal, pe langa faptul ca repartitoarele din oferta sunt pe unde radio si chiar e mai util si se evita ideranjul permanent al persoanelor care intra pentru citire. Care imi sunt optiunile? Ma pot obliga sa stau cu un repartitor stricat, in conditiile in care si ISTA si eu, proprietarul, vrem sa il schimbam? ISTA nu poate decat cu 50% din semnaturi, seful de scara nu vrea deloc, ba chiar de scara chiar s-a enervat spunand ca are o multime de oferte de la ISTA dar ca "cine sunt ei sa ne spuna noua cand sa schimbam"? Avand in vedere ca sunt expirate mi se pare ilogic sa nu le putem schimba, doar pt ca asa vrea el. Va rog, dati-mi o opinie.
Buna ziua! Ce se intampla cand agresiunea verbala vine din partea responsabilului de scara si a acolitului lui? Amandoi sunt agresiv verbal si pur si simplu nu pot sa raspund cu aceeasi moneda pentru simplul fapt ca nu imi sta in fire.Le-am adus la cunostinta o neregula si de atunci imi raspund violent la orice argument rational cu vociferari agresive lipsite total de ratiune. Nimeni din asociatie nu ii spune nimic pentru ca este cel mai vechi de pe scara (proprietar de 30 de ani), cu o cariera la fel de mare in politie, iar acolitul lui lucreaza in SPP. Probabil ca este defect profesional dar nu inteleg de ce trebuie sa suportam un astfel de comportament. Le-am sesizat si acest lucru cat se poate de rational si decent dar mi s-a raspuns cu invective pe care nu pot sa le reproduc. Fiind liber profesionist, uneori am proiecte pe care trebuie sa le lucrez de acasa, sub presiune si la termen limita si nu ma simt ok sa imi bata la usa pentru mai stiu ce motiv, avand in vedere ca timpul, linistea si bunastarea mentala se transforma pana la urma in bani de care pana la urma depinde si relatia cu ei. Restul locatarilor nu cred ca vor spune ceva pentru ca unii ori s-au obisnuit sa le raspunda in acelasi fel (pe principiul "ma cobor la nivelul lui ca sa il fac sa inteleaga") sau unii prefera sa nu interactioneze deloc dar sa nu aiba de-a face cu ei. Exista vreo cale legala de a proceda in acest caz? Va multumesc.