avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Agresiune verbala sau Hartuire ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Agresiune verbala sau Hartuire ?

Ajutor! De aproximativ 4 ani de zile sunt hartuita verbal de vecina de sub mine. Eu m-am mutat in urma cu 4 ani in acest imobil, la etajul 1, vecina in cauza locuieste la parter. In prima faza, aceasta mi-a multumit ca m-am mutat pentru ca spunea ca persoana care locuia inainte o uda, otravea, dadea cu clor prin casa si i se prelingea ei pe perete. Dupa cateva luni, aceasta a inceput sa-mi bata din ce in ce mai des la usa, spunand ca ii ud si eu pereti, ceea ce nu este adevarat, este imposibil sa fac asta pentru ca nu am spalatorie auto in casa. A facut reclamatii la Asociatia de Proprietari, la Politie, s-au facut verificari si totul a fost in regula in locuinta mea. In acesti ani, aceasta mi-a facut zile fripte, manjindu-mi usa cu ulei, clanta am gasit-o de o gramada de ori murdara, pe usa am gasit semnul crucii..etc. Mi-a facut reclamatii la un moment dat ca am un "caine cat un vitel" si ca o deranjeaza, ..am renuntat la caine, a zis ca o otravesc , ca dau cu otrava de gandaci si ca ea moare in casa din cauza mea. Am incercat de-a lungul timpului sa o evit, sa o las in pace, sa nu-mi bat capul, dar nu mai pot. Pe 27 septembrie 2013 m-am intalnit cu ea pe scara blocului, a inceput iarasi sa ma intrebe ca de ce o otravesc, am incercat sa o evit, si sa nu o bag in seama, dar ea a inceput sa ma blesteme, sa-mi zica sa mor de cancer, sa ma manance viermi, ca o sa plec din blocul asta ori cu catuse la maini ori cu picioarele inainte si tot asa. I-am spus clar sa se opreasca, sa se gandeasca la ce spune, dar nici o sansa. Am vrut atunci sa ma duc sa depun o plangere, dar nu imi permit sa pierd timpul aiurea pentru o nebuna, si am renuntat. In aprilie am fost chemata la politie, sa raspund unei reclamatii, din nou...Politia, desigur ca imi da mie dreptate, dar nu poate sa-i faca nimic, pentru ca dansa se duce la toate institutiile sa depuna plangeri si eu am fost nevoita sa vin sa raspund.Acum sunt asteptata la mediator, banuiesc ca daca nu rezolv asta pe cale amiabila, ma asteapta un proces. Eu nu mai rezist, am zis ca o las, dar nu mai pot. Eu muncesc si sunt si la facultate, parinti mei sunt plecati in strainatate, nu cred ca mai pot tine situatia sub control. Ea este o femeie in varsta, trecuta de 50 de ani, cred ca este nebuna..as vrea sa cer sa i se faca un control sau ceva, sa dovedesc ca nu este stabila psihic, sa termin cu povestea asta o data pentru ca ma imbolnavesc si eu de nervi. Fosta proprietara, tot o femeie in varsta , am inteles ca a dat in Parkinson din cauza ei, a avut nenumarate procese cu ea si pana la urma s-a mutat ca nu a mai rezistat. Nu vreau sa trec prin aceleasi momente si eu. Nu imi permit din punct de vedere financiar in momentul de fata sa ma mut si sa scap. Va rog, ajutati-ma cu o solutie, ca nu stiu cum sa mai procedez. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AncaAndreea , utilizator 16:19, 27 Mai 2014
Daca de mai multe ori ati fost reclamata si organele de politie nu au luat masuri impotriva dvs., este clar a cui este vina.
Incerc sa va spun ca trebuie sa o reclamati pentru hartuire si agresiune verbala (ar fi bine sa aveti si ceva martori, eventual fosta proprietara) si dvs. aproximativ in termenii aratati in post si nu va faceti probleme ca aveti sau nu aveti timp - adica ce trebuie sa faceti, doar nu dvs. faceti ancheta. Sa o faca cei care sunt platiti de catre noi, exact pentru a stabili ordinea.
Probabil ca vecina dvs. are probleme medicale, astfel ca ar fi bine sa sugerati organelor de politie sa apeleze si la sot (daca are) sau alte rude apropiate - sa va ajute in rezolvarea acestor probleme.
Personal am avut o situatie, poate nu chiar ca a dvs., dar ceva de genul acesta.
Desi doamna avea sot si copii majori, acestia nu reuseau sa o stapaneasca, astfel ca umbla cu tot felul de descantece, pune in/pe usa tot felul de ciudatenii, stropea presul de la usa cu oarece lichide. Initial am sta de vorba cu dansa. Nu a recunoscut nimic, ca ea merge la biserica si ca nu se ocupa cu astfel de bazaconii.
Eu cum nu prea cred in astfel de manifestari, am ignorat-o, dar sotia era terorizata de gesturile vecinei. Bun, am vorbit cu familia dansei, care-i cunostea obiceiurile si "mi-au dat mana libera"...
Din nefericire nu pot sa va spun aici cum am procedat, dar dupa "interventie", a schimbat nu numai blocul, ci si cartierul !
Cu nebunii trebuiesc luate masuri radicale, altfel cu duhul blandetii si chiar al organelor de ordine, este boala lunga... Sigur, medicina poate ameliora suferintele acestor oameni, numai ca trebuie dusi, eventual cu forta, la tratament.
Buna ziua! Ce se intampla cand agresiunea verbala vine din partea responsabilului de scara si a acolitului lui? Amandoi sunt agresiv verbal si pur si simplu nu pot sa raspund cu aceeasi moneda pentru simplul fapt ca nu imi sta in fire.Le-am adus la cunostinta o neregula si de atunci imi raspund violent la orice argument rational cu vociferari agresive lipsite total de ratiune. Nimeni din asociatie nu ii spune nimic pentru ca este cel mai vechi de pe scara (proprietar de 30 de ani), cu o cariera la fel de mare in politie, iar acolitul lui lucreaza in SPP. Probabil ca este defect profesional dar nu inteleg de ce trebuie sa suportam un astfel de comportament. Le-am sesizat si acest lucru cat se poate de rational si decent dar mi s-a raspuns cu invective pe care nu pot sa le reproduc. Fiind liber profesionist, uneori am proiecte pe care trebuie sa le lucrez de acasa, sub presiune si la termen limita si nu ma simt ok sa imi bata la usa pentru mai stiu ce motiv, avand in vedere ca timpul, linistea si bunastarea mentala se transforma pana la urma in bani de care pana la urma depinde si relatia cu ei. Restul locatarilor nu cred ca vor spune ceva pentru ca unii ori s-au obisnuit sa le raspunda in acelasi fel (pe principiul "ma cobor la nivelul lui ca sa il fac sa inteleaga") sau unii prefera sa nu interactioneze deloc dar sa nu aiba de-a face cu ei. Exista vreo cale legala de a proceda in acest caz? Va multumesc.
Eu cum nu prea cred in astfel de manifestari, am ignorat-o, dar sotia era terorizata de gesturile vecinei. Bun, am vorbit cu familia dansei, care-i cunostea obiceiurile si "mi-au dat mana libera"...
Din nefericire nu pot sa va spun aici cum am procedat, dar dupa "interventie", a schimbat nu numai blocul, ci si cartierul !
am incheiat citatul Dlui. Adam Grecu

Ba uite ca eu chiar as vrea sa stiu cum ati procedat !?
Nu cred ca ne putem permite luxul sa pierdem timpul cu toti dezaxatii sau dezaxatele...
Daca societatea le apara drepturile defavorizatilor, noua, celor "favorizati" cine ni le apara ?
Rog explicati cum ati calmat idioata !
Multumesc.
Montati camere de supraveghere si filmati cu telefonul. Daca nu aveti bani pentru un sistem real macar 1-2 camere false. Sunt camere la 120 lei si DVR + HDD la 400. Nu va mai indrazni sa manjeasca usa. Cateodata insa chiar o palma bine plasata poate rezolva multe probleme, dar atentie!
mda ...solutia cu camerele de filmat nu ma ajuta la nimic, va fii decat un filmulet cu o nebuna si atata tot, nu va termina cu circul asta! Am mers la mediator, si cucoana sustinea sus si tare ca o otravesc ca nu poate sta in casa, aaaaa si despre evenimentul din 27 septembrie, a zis ca eu am vrut sa dau cu umbrela in ea, am ramas muta, mai ales ca eu nu am nici umbrela! mi-a bagat vorbe in gura, si nu numai mie, ci si politistului care a venit sa constate in urma cu ceva timp evenimentul! Deci asta e deja marturie mincinoasa, ea chiar nu realizeaza ce face! Am stabilit cu avocatul -mediatorul sa vina si el sa verifice locuinta mea cat si a dansei si sa vada daca este nevoie de un expert sa luam probe ca ii dau cu otrava! Initial cand am ajuns acolo, mediatorul ii dadea dreptate ei, eu am lasat-o sa vorbeasca sa spuna tot ce are pe suflet, si apoi am inceput sa vorbesc eu, sa spun intreg sirul evenimentelor de cand m-am mutat. I-am explicat clar ca dansa a mai avut proces si cu proprietara dinainte,si ca nu s-a ajuns la nici un consens. Mai mult de atat, s-a gafat, ca ea spunea ca procesul cu respectiva a fost in 2005, cand defapt a inceput in 2007, si avocatul o tot intreba si ea spunea "aaa....in 2005 domnule avocat, 2005 ...trebuia sa primesc 200 de milioane" ...si avocatul facea " sunteti sigura doamna?nu a fost in 2007 ? ce spunea in expertiza?" Cred ca si dumnealui si-a dat seama ca nu e intreaga la minte si ca fabuleaza, dar tot trebuie sa pierd timpul aiurea cu ea ... Ar trebui sa cer sa i se faca un control psihiatric , poate o vor inchide undeva sau vor gasi o solutie sa o mute din bloc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutoooooor. NegruPaul NegruPaul Sunt hartuit si terorizat de politia din hunedoara vreau sa depun plangere la CEDOMa puteti ajuta.Vecina de sub mine are fratele angajat la MAI si in toata ... (vezi toată discuția)
Inchiderea caii de acces la intrarea in spatiul din fata balconului de la parter Simona_Elisa1984 Simona_Elisa1984 Buna ziua. Din luna noiembrie locuiesc intr-un imobil inchiriat.Inca dn prima seara, in momentul in care am iesit pe scara blocului sa imi citesc contoarele ... (vezi toată discuția)
Vecin drogat si galagios ( 4,5 ani ani de teroare ) axa111 axa111 Va salut! Undeva in 2014 am achizitionat un apartament in sectorul 4. Ei bine, vecinul de sub mine, m-a terorizat pur si simplu de cand m-am mutat, pana in ... (vezi toată discuția)