am citit pe un site ca s-a redus nr de locuri pt admiterea la inm, credeti ca acelasi lucru se va intampla in viitor si la sng?
Conform Lege 567/2004 Art. 6. - (1) Concursul de admitere în ªcoala Naţională de Grefieri se organizează anual, la nivel naţional, de către ªcoala Naţională de Grefieri, sub coordonarea Consiliului Superior al Magistraturii.
(2) Numărul de locuri se stabileşte în funcţie de necesarul de personal calificat al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea.
Deci in functie de necesarul instantelor si parchetelor.....deaceea numarul difera de la an la an!
Am participat la concursul organizat de parchet.Ai facut contestatie cu privire la subiectele 2 si 3 de la procedura civila,care nu erau incluse in tematica?
zizy a scris:
Bună!
Eu nu m-am înscris la acest concurs, dar am văzut ca au afişat lista cu persoanele admise şi respinse la proba practică. O găseşti aici: [ link extern ]
Cei admişi la această probă sunt cei care vor participa la proba scrisă, dar probabil că ştii deja asta.
Dacă ai participat, îmi poţi spune, te rog, cum a fost la această probă? Ce anume s-a dat?
Buna zizy. Am vazut acum lista si din fericire sunt admis pt. proba scrisa. Proba practica a fost destul de solicitanta si stresanta. Ne-au chemat la ora 9 la sediul parchetului (57-59 de persoane) si intr-o camaruta intrau 5 persoane care sustineau proba. Timpul in care trebuia sa termini a fost de 12 min (in cazul meu si a celor care au intrat cu mine in birou, am auzit de la alti candidati ca li s-a spus sa termine in 8 sau 10 minute) . Eu am intrat in sala pe la ora 12:40, dupa aproape 4 ore de stat in picioare.
Proba s-a desfasurat in felul urmator: Ni s-au pus doua coli A4 in fata, pe una era un text de o pagina si ce cealalta un tabel, care trebuiau reproduse intocmai. Textul a trebuit scris cu diacritice, bolduit si subliniat (unde era cazul). Tabelul era unul de o pagina, cu 5 coloane si 3 randuri (daca-mi aduc bine aminte), cu mai multe celule lipite, fara text.
Textul l-am reprodus 100%, tabelul doar l-am schitat.
Sper ca o sa-ti fie de folos informatiile astea. O zi frumoasa!