avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate Dydyana_Alexia27

Activitate Dydyana_Alexia27

Ai face cea mai mare greseala sa renunti la teren,....probabil ti se pare mare impozitul datorita faptului ca in toti acei ani nu a fost platit, dar poti solicita o esalonare la plata a acestuia. Vorbeste cu ceilalti mostenitori si daca renunta in favoarea ta la mostenire faceti succesiunea si insusesteti terenul. Valoarea terenurilor agricole a crecut foarte mult de anul trecut parca au explodat preturile, cel putin la momentul actual un hectar de arabil ajunge la 15.000 lei.Un teren, nu isi pierde valoarea, mai ales ca e productiv. Incearca si da-l in arenda la asociatie si in loc de produse solicita sa-ti dea bani.Gandeste tot timpul pentru viitor. Ar fi pacat sa renunti la un teren cand altii dau bani grei sa cumpere.
Răspuns la discuția Admitere SNG 2014
@ radoi_laurentiu

Sa stii ca m-am gandit primul lucru asta mi-a venit in cap, dar nu stiu m-am suparat asa de tare, incat sincer am obosit, nu pot sa ma bat eu singura cu morile de vant....asa a fost sa fie, m-am resemnat,.....daca asa au vrut ei sa se faca de ras asa pe fatza sa fie sanatosi. Eroare sau nu e bataie de joc! Asta e tara in care traim, nu putem sa o schimbam si lucrurile sunt tot mai grave si mai rele.....ne inrobesc cu taxe peste taxe si isi bat joc de noi chiar persoanele care ar trebui sa respecte legea.

@ adriana009

Am participat la concurs si dupa cum vezi am pus intrebari si mi s-a raspuns cu un mare nu stiu. Daca te uiti pe CAB la concursul din februarie nu apar rezultatele initiale ci doar cele dupa contestatii fapt ce iti da de gandit....le-au scos intentionat ca sa nu vedem iar o discrepanta asa cum am vazut aici!
Chiar nu inteleg cum este posibila asa o crestere mare?.......Fata este avocat stagiar, a incercat si anul trecut la SNG, si in februarie pe post, si acum la SNG si iar pe post, ...de invatat se vede ca a invatat dar nu inteleg modul de corectare. Daca ii dai nota 2 inseamna ca lucrarea nu avea mai nimik, de unde ai mai scos 7 puncte? Problema este ca nu este doar ea singura ci sunt multi carora le-a fost marita nota cu 5 sau 4 puncte....si sa stiti ca sunt nemultumita de modalitatea de notare si corectare, ...l-am intrebat si pe Danilet si nu a stiut sa-mi raspunda.....e dureros sa vezi asta,.....mai ales cand stii ca te-ai zbatut atata sa reusesti si vin din urma altii cu mita sau cum sa o numim cu eroare?...Asta e m-am resemnat, totul a fost facut pe fatza, s-au facut de ras,.....o sa vedeti ca o sa dispara rezultatele initiale dupa site asa cum au disparut si cele din februarie. ....Pacat, am pierdut timp, bani multi si nopti nedormite, stres etc....Dar sa mergem inainte si sa invatam si daca noi avem incredere in noi nu ne doboara nimeni....Am sunat si la CAB si acelasi raspuns nu stiu.
romarta123 a scris:

am citit pe un site ca s-a redus nr de locuri pt admiterea la inm, credeti ca acelasi lucru se va intampla in viitor si la sng?

Conform Lege 567/2004 Art. 6. - (1) Concursul de admitere în ªcoala Naţională de Grefieri se organizează anual, la nivel naţional, de către ªcoala Naţională de Grefieri, sub coordonarea Consiliului Superior al Magistraturii.
(2) Numărul de locuri se stabileşte în funcţie de necesarul de personal calificat al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea.

Deci in functie de necesarul instantelor si parchetelor.....deaceea numarul difera de la an la an!
O persoana a luat si la CAB si la PCAB! Cred ca renunta la una din ele. Iar la CAB - o persoana care a luat a intrat si la SNG, posibil sa renunte la una din ele!
Urmariti curtile de la Suceava si Pitesti vor fi scoase in curand posturi, au abrobat in sedinta din 10 iunie. La Suceava 5 posturi si la Pitesti 3!
Daddy777 a scris:

Are cineva un model de contestatie pentru barem?

o adaptezi

[ link extern ]
Daddy777 a scris:

Am participat la concursul organizat de parchet.Ai facut contestatie cu privire la subiectele 2 si 3 de la procedura civila,care nu erau incluse in tematica?

Am vazut subiectele foarte usoare,......insa initial am crezut ca asa a fost tematica de concurs, nu am stiut ca cele 2 subiecte nu au fost de fapt incluse in tematica. Am vazut tematica si aveti dreptate......nu ezitati sa faceti contestatii si atasati si hotararea de aprobare a tematicii unde specificati clar si motivat. E chiar bataie de joc, ..ei nici macar tematica nu au stiut sa o respecte. Anul asta a fost ca niciodata, examenele sau dat prea aiurea, subiecte si bareme groaznice..Cei care le-au intocmit si corectat au fost paraleli cu tematica si cu tot...cred ca ar trebui sa se repete examenul la procedura civila,....nu are cum sa se accepte acest lucru.
Anul asta a fost bataie de joc!
adryan_ss2 a scris:

zizy a scris:

Bună!
Eu nu m-am înscris la acest concurs, dar am văzut ca au afişat lista cu persoanele admise şi respinse la proba practică. O găseşti aici: [ link extern ]
Cei admişi la această probă sunt cei care vor participa la proba scrisă, dar probabil că ştii deja asta.
Dacă ai participat, îmi poţi spune, te rog, cum a fost la această probă? Ce anume s-a dat?

Buna zizy. Am vazut acum lista si din fericire sunt admis pt. proba scrisa. Proba practica a fost destul de solicitanta si stresanta. Ne-au chemat la ora 9 la sediul parchetului (57-59 de persoane) si intr-o camaruta intrau 5 persoane care sustineau proba. Timpul in care trebuia sa termini a fost de 12 min (in cazul meu si a celor care au intrat cu mine in birou, am auzit de la alti candidati ca li s-a spus sa termine in 8 sau 10 minute) . Eu am intrat in sala pe la ora 12:40, dupa aproape 4 ore de stat in picioare.
Proba s-a desfasurat in felul urmator: Ni s-au pus doua coli A4 in fata, pe una era un text de o pagina si ce cealalta un tabel, care trebuiau reproduse intocmai. Textul a trebuit scris cu diacritice, bolduit si subliniat (unde era cazul). Tabelul era unul de o pagina, cu 5 coloane si 3 randuri (daca-mi aduc bine aminte), cu mai multe celule lipite, fara text.
Textul l-am reprodus 100%, tabelul doar l-am schitat.
Sper ca o sa-ti fie de folos informatiile astea. O zi frumoasa!

Putin timp si foarte mult de scris plus tabel. F bine ca te-ai descurcat....bafta in continuare.

Pentru cei care sunt nerabdatori sa inceapa cursurile, ieri CSM-ul a aprobat structura anului scolar 2014 la SNG - Hotararea 627. Urmariti cand se afiseaza ca sa stiti cand incepeti cursurile!