Am lucrat pe post de lucrator gestionar la o firma cunoscuta.Vanzatoarele erau cogestionare.Pe parcursul a 2 jumate, s-au perindat 9 vanzatoare , intr-un magazin in care lucrau 3 persoane. In acest timp am facut 3 inventare si de fiecare data am iesit cu minus.Ultimul inventar l-am facut in iulie 2013 cand am iesit cu un minus de aproximativ 2000 lei.
In septembrie am fost in concediu medical si din cauza unor probleme personale, am fost nevoita sa plec din tara urgent Mi-am dat demisia la zi, la sfarsitul concediului medical si nu am apucat sa fac inventar.
Conducerea firmei a cerut fetelor care au ramas sa faca un inventar faptic dupa plecarea mea si a iesit dupa spusele lor un minus tot cam de 2000-3000 de lei, dupa o luna de la demisia si plecarea mea.
Inventar scriptic, cu comisie de inventar, s-a facut abia in martie, la aproximativ 6 luni de la plecarea mea din firma.La acest inventar s-a constatat un prejudiciu de mai mult de 18000 lei, si m-i s-a comunicat acum , dupa doua luni de la acest inventar ca trebuie sa platesc partea mea de prejudiciu , in valoare de aproximativ 2400 de lei.In caz contrar, ma vor actiona in judecata si voi suporta toate cheltuielile de judecata , penalitatile, onorariul avocatului, etc.
Ce masuri pot lua impotriva mea daca refuz sa platesc prejudiciul impus.?
Ce ar trebui sa fac eu ?