Va multumesc pentru raspuns. Recunosc ca nu ma prea pricep la astfel de proceduri. Trebuie sa ma duc la ANAF si sa depun o plangere? Sau care e procedura? Pot face asta inainte de a deschide un proces in instanta?
Va multumesc pentru timpul acordat.
Am foarte multe probe, e-mailuri in care mi se dadeau avertismente ca trebuie sa vin la munca la program cu toti ceilalti, telefon de serviciu, ordine de deplasare, etc...Cum spuneam, e un contract de munca deghizat.
Sunt ziarist, angajat la un trust de presa (ziar cu acoperire nationala), in functia de reporter, de mai bine de sapte ani. Inca de la inceput, m-au pus sa semnez DOAR un contract de drepturi de autor, cu tot salariul negociat pe el. La un moment dat, am semnat si un Contract de Munca, dar cu timp de munca partial, cu salariul impartit pe cele doua contracte (minimum pe economie pe cel de Munca si restul pe drepturile de autor), insa la scurt timp m-au obligat sa renunt la cartea de munca si sa trec inapoi doar pe drepturile de autor, amenintandu-ma ca imi vor taia venitul din drepturile de autor daca nu o fac. Cum de acest salariu depind in totalitate, am acceptat si am revenit pe contractul de cesiune drepturi de autor.
Anual, contractele erau schimbate pentru ca se schimbau firmele, iar renuntarea la cartea de munca s-a facut prin semnarea unui alt contract de drepturi de autor, pe o noua firma. Deci vechimea mea era mereu alta, in functie de cum se schimbau firmele.
Subliniez faptul ca acest contract de drepturi de autor este de fapt deghizat intr-unul de munca intrucat am muncit cot la cot cu ceilalti angajati care beneficiau de drepturile legale. Veneam la redactie cel putin 8 ore/zi, aveam acelasi program stabilit de conducere ca si ceilalti colegi angajati cu contract, am muncit si in weekend, etc...
Fara nicio explicatie, compania mi-a "denuntat unilateral" contractul de DDA printr-o notificare pe care am primit-o in cutia postala. Iar de datorie profesionala nu poate fi vorba. Doresc sa merg in instanta sa demonstrez ca am muncit pe un contract de munca deghizat in drepturi de autor. Ce pot obtine? Ce sanse am? Mentionez ca acest contract de drepturi de autor mai avea multe luni de valabilitate