Multumesc pentru raspuns dar am alte si nelamuriri. In cazul deschiderii unui PFA, cat si care sunt taxele de platit, si unde trebuie platite tinand cont de faptul ca sediul va fi in Romania, dar voi lucra in Italia. In Italia procedura se cheama Partita IVA comunitaria si exista o modalitate de a plati TVA-ul (IVA in Italia), dar nu stiu exact cum, unde (in Romania sau in Italia) si cat trebuie platit. As dori sa stiu si ce alte taxe se platesc pentru PFA care lucreaza in domeniul amenajarilor interioare (restructurari apartamente) si cum pot elibera facturi. Am auzit ca exista romani care lucreaza in acest fel dar nu cunosc personal pe nimeni care sa ma poata lamuri.
Lucrez in Italia in domeniul amenajarilor interioare in Roma si doresc sa deschid o persoana fizica autorizata de lucru in Romania deoarece taxele in Italia sunt mari. Nu doresc un punct de lucru fix deoarece lucrez in diferite locatii. Ma intereseaza cum pot face, ce taxe trebuie sa platesc cum e cu Tva-ul si cu alte plati; am de exemplu contract pentru pensie la casa de pensii de stat si unul privat la ING. Eventual ce diferenta ar face deschiderea unui srl. Multumesc.