avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Deschidere PFA pentru lucru in Italia
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Deschidere PFA pentru lucru in Italia

Lucrez in Italia in domeniul amenajarilor interioare in Roma si doresc sa deschid o persoana fizica autorizata de lucru in Romania deoarece taxele in Italia sunt mari. Nu doresc un punct de lucru fix deoarece lucrez in diferite locatii. Ma intereseaza cum pot face, ce taxe trebuie sa platesc cum e cu Tva-ul si cu alte plati; am de exemplu contract pentru pensie la casa de pensii de stat si unul privat la ING. Eventual ce diferenta ar face deschiderea unui srl. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cristian09 , utilizator 23:39, 26 Mai 2014
1. Cererea de înregistrare (original cod 11-10-180);
2. Dovada verificării disponibilităţii şi rezervării firmei (original);
3. Carte de identitate sau paşaport (fotocopie certificată olograf de către titular privind conformitatea cu originalul);
4. Documente care atestă drepturile de folosinţă asupra sediului profesional/punctelor de lucru (copie legalizată);
5. Dacă este cazul, avizul privind schimbarea destinaţiei imobilelor colective cu regim de locuinţă, prevăzut de Legea nr. 230/2007 (completat pe formular-tip, original);
6. Specimenul de semnătură al persoanei fizice autorizate (original);
7. Declaraţia-tip pe propria răspundere care să ateste îndeplinirea condiţiilor legale de funcţionare prevăzute de legislaţia specială din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii (model 1 sau model 2, după caz).
8. Dacă este cazul:
- precizare din care să rezulte că titularul dreptului de proprietate înţelege să afecteze folosinţa spaţiului în vederea stabilirii sediului profesional al persoanei fizice autorizate (declaraţie, etc.);
- documentele doveditoare pentru patrimoniul de afectaţiune (declaraţie pe proprie răspundere);
- documentele care atestă pregătirea profesională (fotocopii certificate olograf);
- documentele care atestă experienţa profesională (fotocopii certificate olograf);
9. În cazul persoanelor fizice care desfăşoară activitate economică autorizată şi recunoscută într-un alt stat membru al UE sau al Spaţiului Economic European, documentaţia care atestă funcţionarea legală, obţinută în celalalt stat (fotocopie şi traducere în limba română certificată olograf).
10. Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale: taxele de registru.

costuri 250-450 ron.
Multumesc pentru raspuns dar am alte si nelamuriri. In cazul deschiderii unui PFA, cat si care sunt taxele de platit, si unde trebuie platite tinand cont de faptul ca sediul va fi in Romania, dar voi lucra in Italia. In Italia procedura se cheama Partita IVA comunitaria si exista o modalitate de a plati TVA-ul (IVA in Italia), dar nu stiu exact cum, unde (in Romania sau in Italia) si cat trebuie platit. As dori sa stiu si ce alte taxe se platesc pentru PFA care lucreaza in domeniul amenajarilor interioare (restructurari apartamente) si cum pot elibera facturi. Am auzit ca exista romani care lucreaza in acest fel dar nu cunosc personal pe nimeni care sa ma poata lamuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie pfa itsallaboutme itsallaboutme Buna ziua, As vrea sa stiu ce autorizatii/aprobari/documente am nevoie pt a-mi deschide un PFA care va desfasura ca activitate : masajul de relaxare. Ca ... (vezi toată discuția)
Pfa - infiintare nisico nisico Care sunt potrivit legilor pasii de urmat pentru a deveni PFA (vezi toată discuția)
Acte necesare deschidere intreprindere individuala miha_yt miha_yt ce acte sunt necesare si unde trebuie sa ma adresez pentru a mi deschide o intreprindere individuala florarie? (vezi toată discuția)