avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Activitate gioghy

Activitate gioghy

Pai nu este polita soferului, ci a companiei unde lucra soferul.E o firma in spate, care se ocupa de transport persoane & marfa. Masina practic se afla in proprietatea unei companii, nu?
Buna ziua,

Acum 2 ani, mama mea a fost implicata intr-un accident de circulatie destul de urat! Mergea spre Bucuresti cu un microbuz sa cumpere marfa, pentru magazinul ei pe care il are in Galati. In apropiere de Urziceni, microbuzul s-a lovit violent de un tir care stationa pe margine drumului. Cred ca 4 oameni au murit in accident, insa mama mea, ptr ca era pe ultima bancheta a microbuzului a suprevietuit.

A fost un accident care a fost mediatizat destul de bine, motiv ptr care s-a implicat direct Raed Arafat. Mama, impreuna cu alti pacienti a fost transportata la Floreasca. A stat acolo mai multe zile la terapie intensiva si a acuzat mereu dureri de spate.

Concluzia este ca a ramas cu coloana fracturata, motiv pentru care nu prea poate sa faca efort. Unii medicii i-au spus ca ar trebui sa se opereze pentru ca altfel ar putea ramane intr-un scaun cu rotile, iar altii au sfatuit-o sa nu se opereze, pentru ca ar putea sa se intample acelasi lucru. Dincolo de dilema de a se opera sau nu, dupa 2 ani de la acident, un avocat si-a facut aparitia la mama la usa, spunandu-i ca ar trebui sa ceara daune morale pentru ceea ce i s-a intamplat si ca mai sunt alti 4 pasageri care vor acelsi lucru.

Din ce am inteles pasagerii microbuzului ar fi declarat ca nu cer nimic de la sofer.

Acum, mama mea ar cere daune morale, dar n-ar vrea sa pateasca nimic in plus soferul, care deja este nenorocit pe viata: are un picior amputat, etc.

Intrebarea mea este, ce implicatie are soferul in faptul ca se cer daune morale. Pana la urma, daunele sunt acoperite de asigurarea pe care o avea firma de asigurari. Mama spune ca n-ar vrea ca prin cererea ei sa-i faca rau soferului. Nu stiu exact care e procedura!

Pe de alta parte, avand in vedere faptul ca accidentul a produs consecinte extrem de grave asupra mamei mele, ma gandesc ca e indreptatita sa ceara daune morale. Propunerea avocatului este una reala sau doar vrea sa castige niste bani de pe urma unor nenorociti? In plus, comisionul lor ar fi de 40% din suma castigata!