avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Activitate robertinopetrus

Activitate robertinopetrus

Multumesc,acum sunt lamurit,stiu pe mai departe ce trebuie sa fac pentru avantajul ambelor parti.
Sunt foarte incantat de acest site si de membrii lui,mult succes pe mai departe!
And you gi-jane2 are wanderful,thank's a lot!=D>
Multumesc de raspunsn
1- am divortat de comun acord,durata casniciei 19ani si 6 luni( se mai pune discutia de plata compensatorie?)
2- daca nu a fost ceruta la desfacerea casatoriei,mai poate prin acordul partilor,si prin medierea unui avocat,sa fie adusa la indeplinire?

(
3) Sotul care solicita prestatia compensatorie nu poate cere de la fostul sau sot si pensie de intretinere, in conditiile art. 389.

Daca obtine plata compensatorie ,nu mai platesc pensie alimentara?

Multumesc!

Da nu am un limbaj corespunzator,ideea e ca intai se calculeaza venitul brut,se impoziteaza,apoi platesti pensia alimentara,nu se deduce de la sursa.
Singura deducere de la sursa este, SPOUSAL SUPPORT,aceasta se scade total din venitul brut,dupa care se aplica impozitul.Exista ceva la noi in Romania legat de acest suport financiar?
Ok,incet incet simt ca nu ma fac inteles
Am intrebat doar daca in Romania este impozitare pe pensie alimentara.
Raspuns este NU,am spus ca am inteles
Stiu ca in Canada se impoziteaza pensia alimentara din brut,am aflat acum ca acelasi lucru este si in Romania.
Cautam o varianta sa ajunga mai multi bani in Romania prin diferenta de impzit de 29%,pentru mine e acelasi lucru tot aceeasi bani trimit diferenta era ceea ce ajunge.

Exista in Romania,ajutor financiar acordat fosteI sotii?,aici se numeste ;spousal support

Foarte simplu
1000$ alocati pensiei,eu platesc 45% impozit si ajung in Romania 550$
1000$ alocati pensiei,ex sotie plateste 16% impozit si raman 840$
Daca se plateste impozit in Romania ,eu nu mai p[latesc ,ne se poate dubla impozitare.
Deci este o diferenta intre 840$ si 550$
Multumesc!
Dar ajutorul dat fostei sotii,nu stiu cum se numeste la noi,dar in Canada se numeste spousal support,este impozabil? Nu are nici o legatura cu alocatia copiilor.Sub ce forma as putea trimite suportul meu banesc ,dar sa fie impozitat la noi,in Romania,asta intreb pentru a fi suma ce ramane in Romania sa fie mai mare si sa se bucure copii de mai multe si mai multi. Multumesc
ok,am inteles,multumesc pentru raspuns.
Sunt rezident canadian,lucrez in Canada unde platesc taxe si impozite.Fosta sotie s-a hotarat sa obtina pensie alimentara pentru cei 2 copii. Sunt de acord sa platesc pensie alimentara indiferent de cuantumul acesteia ,chiar si 50% din venit daca e posibil.Intrebarea mea este urmatoarea: ex sotia v-a plati impozit pe suma ce o primeste ca pensie alimentara? fiind de acord cu acest lucru.Pentru amandoi este favorabil acest lucru,datorita diferentei intre cele 2 tari de grila de impozitare.E nevoie de hotarare judecatoreasca pentru a plati impozit sau e suficient sa se stabileasca de comun acord cu un avbocat negociator.
Multumesc si astept raspuns.