Sunt rezident canadian,lucrez in Canada unde platesc taxe si impozite.Fosta sotie s-a hotarat sa obtina pensie alimentara pentru cei 2 copii. Sunt de acord sa platesc pensie alimentara indiferent de cuantumul acesteia ,chiar si 50% din venit daca e posibil.Intrebarea mea este urmatoarea: ex sotia v-a plati impozit pe suma ce o primeste ca pensie alimentara? fiind de acord cu acest lucru.Pentru amandoi este favorabil acest lucru,datorita diferentei intre cele 2 tari de grila de impozitare.E nevoie de hotarare judecatoreasca pentru a plati impozit sau e suficient sa se stabileasca de comun acord cu un avbocat negociator.
Multumesc si astept raspuns.
Partile pot conveni si de comun acord valoarea pensiei, modalitatea de plata, termene..., fara a fi necesara o hotarare judecatoreasca. Consultati un avocat si veti primi indrumarile necesare. In Romania, asa cum vi s-a precizat si mai sus, veniturile din pensii de intretinere sunt exceptate de la plata impozitului.
Dar ajutorul dat fostei sotii,nu stiu cum se numeste la noi,dar in Canada se numeste spousal support,este impozabil? Nu are nici o legatura cu alocatia copiilor.Sub ce forma as putea trimite suportul meu banesc ,dar sa fie impozitat la noi,in Romania,asta intreb pentru a fi suma ce ramane in Romania sa fie mai mare si sa se bucure copii de mai multe si mai multi. Multumesc
Eu nu inteleg.. cum s-ar bucura copiii de mai multi bani daca sotia, fosta ar plati impozit ?
Oricum, nu ar plati nici pe aia impozit.
Cred ca dvs vreti sa ziceti sa ati plati mai putin impozit in Canada daca ati avea mai multe persoane in intretinere..