Cam asta a fost in capul meu.
Ca ajutorul financiar a fost dat in cazul descris de dvs. (acelei cereri i s-ar fi ataşat noul certificat de naştere, emis după hotărărea de tagadă de paternitate) dar fara a fi urmata de declaraţie de recunoaştere de paternitate (nu cunosc procedura) . Ci pur si simplu o cerere care are atasat ca dovada decizia din procesul de tagada unde instanta hotaraste radierea numelui minorului (in baza primului ADN) dar nu face referire la tatal biologic.
Mentionarea relatiei extraconjugale cu referire la paternitate este redactata in decizia de divort. Si ma tem ca aceasta nu a mai fost depusa la cererea de adoptie. Am incercat doar sa fac o constructie logica avand in vedere ca stiu exact desfasurarea evenimentelor si repet DOAR pentru a ma convinge daca e legal.
Hotarârea judecătorească de incuviinţare a adopţiei nu prea vad cum as putea sa o obtin. Persoana mi-a confirmat ca a obtinut acea suma compensatorie (conform CCM in vigoare) in urma depunerii cererii aferente acestei situatii (documente justificative).
Multumesc pentru sfat .Orice se intampla e bine si corect sa privim inainte. Am vrut doar sa ma conving de legalitatea acestei actiuni.
Dosarul de tagada a fost pus pe rol dupa citatia primita in dosarul inaintat de fosta cumnata dar de divort cu solicitare pensie alimentara si program vizitare minor. Fiind decalate in termen fiecare dosar in parte a fost suficient timp (cam doua luni) ca fratele meu fiind si parat si reclamant in doua dosare pe rol sa realizeze ca pot avea o relatie cei doi si implicit sa planeze suspiciunea in ceea ce priveste minorul motiv pentru care a fost facut primul ADN folosit ca proba in dosarul de paternitate. Cel de-al doilea a fost facut ulterior EU l-am facut copilului meu (analiza cromY care stabileste gradul de rudenie pe linie paterna) pana la ridicarea suspendarii dosarului de divort pentru a demonstra ca desfacerea casatoriei este din vina exclusiva a fostei cumnate.
Dupa definitivarea celor doua dosare a aparut aceasta adoptie care m-a determinat sa pun aceasta intrebare.
Pare greu de convins (desi nu incerc asa ceva) dar evenimentele s-au desfasurat in acest fel.
Daca s-ar studia in detaliu toate dosarele intrebarile cu siguranta ar fi mai putine.
Da. Am cititi si eu acest articol. Mi se pare interpretabil acolo unde se face referire la gradul de rudenie. E logic ca cei doi nu pot fi rude in conditiile impuse acolo. Atunci mi-am pus intrebarea . Acest om este tatal biologic. Cat despre adoptie am informatii din sursa sigura cand s-a depus cererea pentru ajutorul financiar primit.
Ma surprinde si nu ma surprinde atitudinea si comentariul dvs. versus situatia in fapt.
1. Analizele ADN sunt extrem de reale.
2. Daca ar fi fost ,,valabila'' una din variantele dvs. fostul sot ar fi atacat si ar fi cerut paternitatea copilului meu (al nostru) ceea ce nu a fost cazul ; in consecinta nu as mai fi cerut lamuriri nicaieri respectiv nici aici (in forum).
Incerc sa fiu cat se poate de clara in raspuns; fostul sot si fosta cumnata au avut o relatie extraconjugala in timpul casatoriei noastre a tuturor (atat eu cat si fratele meu).Definitivarea irevocabila a divortului meu incadrata pe vechiul CC -septembrie 2011.Dupa care au urmat:
- un process de tagada inaintat de fratele meu solutionat cu radierea copilului de care nu stia ca este al lui decat dupa anaiza ADN - definitivat irevocabil in septembrie 2012;
- dupa care s-a reluat procesul de divort ,care a fost suspendat ,al fratelui meu unde am avut al doilea ADN ( al copilului meu si celalalt ) si s-a dovedit ca au acelasi tata (fostul sot) ; decizia definitiva a acestui proces a fost pronuntata in mai 2013 din vina exclusiva a fostei cumnate respectiv fosta sotie a fratelui meu.;
- in final am aflat ceea ce am postat : ca fostul sot a adoptat cel de-al doilea copil .Neavand cunostinte de specialitate intrebarea a aparut inevitabil: daca este posibil legal sa adopti propriul copil avand in vedere documentele (cele 2 analize ADN prin care s-a demonstrat ca fostul sot este tatal celui de-al doilea copil .
In anul 2010 am divortat . Pe parcursul casatoriei noastre, acesta a avut o relatie extraconjugala cu fosta cumnata , relatie din care a rezultat un copil .
Ulterior s-a demonstrat in instanta pe baza analizelor ADN ca atat fiul meu cat si celalt minor au acelasi tata, respectiv fostul sot.F apt demonstrat ulterior de o hotarare judecatoreasca si doua certificate ADN . Au fost doua dosare pe rol.Din dosarul de tagada de paternitate decizia definitiva si irevocabila a decis radierea copilului , iar din dosarul de divort a fost demonstrata tot prin decizie definitiva si irevocabila relatia extraconjugala si vinovatia partilor.
Am aflat ca fostul meu sot a beneficiat in baza unui articol CCM de plata unor salarii compensatorii prin adoptia copilului rezultat din relatia extraconjugala.
Intreb daca este posibil legal sa-ti adopti propriul copil avand in vedere documentele???