avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Infiere / Adoptie propriul copil?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Infiere / Adoptie propriul copil?

Va supun atentiei urmatoarea situatie:

In anul 2010 am divortat . Pe parcursul casatoriei noastre, acesta a avut o relatie extraconjugala cu fosta cumnata , relatie din care a rezultat un copil .
Ulterior s-a demonstrat in instanta pe baza analizelor ADN ca atat fiul meu cat si celalt minor au acelasi tata, respectiv fostul sot.F apt demonstrat ulterior de o hotarare judecatoreasca si doua certificate ADN . Au fost doua dosare pe rol.Din dosarul de tagada de paternitate decizia definitiva si irevocabila a decis radierea copilului , iar din dosarul de divort a fost demonstrata tot prin decizie definitiva si irevocabila relatia extraconjugala si vinovatia partilor.
Am aflat ca fostul meu sot a beneficiat in baza unui articol CCM de plata unor salarii compensatorii prin adoptia copilului rezultat din relatia extraconjugala.
Intreb daca este posibil legal sa-ti adopti propriul copil avand in vedere documentele???

Multumesc
Culmea! Chiar e posibil si iarasi culmea! e si legal :yes:
Daca doriti amanunte va rog sa-mi dati data la care a fost infiat copilul si data la care sentinta in procesul de tagada a paternitatii a ramas definitiva.
Eu am inteles perfect cum au decurs lucrurile, desi d-voastra nu ne-ati spus.
D-voastra ati cerut desfacerea casatoriei in instanta, iar fostul cumnat (acesta putand fi fratele d-voastra sau fratele fostului sot) a deschis actiune in tagada paternitatii. Castigand fostul cumnat in instanta, copilul a ramas cum se spune ,,fara tata" in acte. Fostul d-voastra sot si tatal biologic al copilului, avea mai multe posibilitati, toate cu aceeasi finalitate, fiul sa-i poarte numele, adica legal sa fie recunoscut drept fiu si ales-o pe cea mai banoasa (ati spus ca a primit niste bani).
Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2014
DlGoe, utilizator
Buna seara,

Incerc sa fiu cat se poate de clara in raspuns; fostul sot si fosta cumnata au avut o relatie extraconjugala in timpul casatoriei noastre a tuturor (atat eu cat si fratele meu).Definitivarea irevocabila a divortului meu incadrata pe vechiul CC -septembrie 2011.Dupa care au urmat:
- un process de tagada inaintat de fratele meu solutionat cu radierea copilului de care nu stia ca este al lui decat dupa anaiza ADN - definitivat irevocabil in septembrie 2012;
- dupa care s-a reluat procesul de divort ,care a fost suspendat ,al fratelui meu unde am avut al doilea ADN ( al copilului meu si celalalt ) si s-a dovedit ca au acelasi tata (fostul sot) ; decizia definitiva a acestui proces a fost pronuntata in mai 2013 din vina exclusiva a fostei cumnate respectiv fosta sotie a fratelui meu.;
- in final am aflat ceea ce am postat : ca fostul sot a adoptat cel de-al doilea copil .Neavand cunostinte de specialitate intrebarea a aparut inevitabil: daca este posibil legal sa adopti propriul copil avand in vedere documentele (cele 2 analize ADN prin care s-a demonstrat ca fostul sot este tatal celui de-al doilea copil .

Multumesc
In procesul de tagada a paternitatii instanta a stabilit ca fratele d-voastra nu este tatal copilului nascut in timpul casatoriei dintre el, fratele d-voastra si cumnata d-voastra, mama copilului si amanta sotului d-voastra.
Nu cred ca s-a pronuntat instanta care a judecat tagada asupra paternitatii, s-a pronuntat asupra ,,nepaternitatii".
Divortul a fost divort, iar instanta care a pronuntat divortul nu s-a pronuntat nici ea asupra paternitatii copilului nascut de cumnata d-voastra.
Asa, ca o observatie, sunt sigur ca sotului d-voastra nu i s-au recoltat probe biologice pt. analiza ADN. Ati folosit un mijloc indirect pt. a afla daca este tatal copilului nascut de cumnata, ati facut testul ADN la copilul d-voastra si la copilul cumnatei.
Testele au aratat ca cei doi copii sunt frati, dar nu au aratat cu certitudine cine este tatal celor doi copii. Daca ati fi calcat stramb, precum cumnata, puteati sa aveti acelasi tata la copii, pe un oarecare, sa-i zicem dl X. Contraziceti-ma!
Doua persoane puteau sa ceara testul ADN pt. fostul d-voastra sot, dar nu d-voastra si nici fratele d-voastra, doar fosta cumnata, mama copilului ,,in discutie" si fostul d-voastdra sot, intr-un proces de stabilire a paternitatii, dupa ce s-a incheiat procesul de tagada a paternitatii. Acest proces nu a mai avut loc, fostul sot (si)-a infiat copilul. Avea si o a treia posibilitate, recunoasterea paternitatii printr-o declaratie pe proprie raspundere data la starea civila. Avea si o a patra posibilitate, in fine... a ales o varianta din care i-au iesit niste bani, bravo lui!
Stiu, e complicat sa intelegeti, dar e cum va spun, n-a comis nicio ilegalitate!
E istet, a stiut sa profite la maximum de tot ce i-a oferit viata, chiar si de legislatia romaneasca! Il felicit!
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2014
DlGoe, utilizator
Ma surprinde si nu ma surprinde atitudinea si comentariul dvs. versus situatia in fapt.
1. Analizele ADN sunt extrem de reale.
2. Daca ar fi fost ,,valabila'' una din variantele dvs. fostul sot ar fi atacat si ar fi cerut paternitatea copilului meu (al nostru) ceea ce nu a fost cazul ; in consecinta nu as mai fi cerut lamuriri nicaieri respectiv nici aici (in forum).
Daca n-ati citit ceva ce v-ati fi asteptat sa postez, v-ati suparat.... o sa va treaca, nu sunteti nici prima, nici ultima sotie careia sotul i-a facut vrute si nevrute!
Regret ca mi-am pierdut timpul sa va explic ceva care pt. a fi inteles presupune minime cunostinte despre cum merg treburile in justitie! Nu stiu, ura fata de fostul sot, fata de fosta cumnata, va face sa refuzati orice explicatie care contravine dorintelor d-voastra. Va raspund punctual:
1. N-am zis nicio clipa ca analizele ADN n-ar fi reale! Nu mi-ati spus daca sotul, fostul sot, si-a facut un test ADN? Eu zic ca nu si-a facut! N-avea de ce! El stie ca e tatal copilului d-voastra si al copilului nascut de fosta cumnata, iar mama copilului, fosta cumnata, stie si dumneaei cine e tatal! Dovada cea mai buna este ca l-a infiat pe fiul sau, pe fiul fostei cumnate.
2. Nu stiu ce ati vrut sa spuneti aici... la ce faceti referire. Ce ,,paternitate" sa ceara fostul sot?! Stimata d-na, nu acceptati ceva: omul acela, fostul d-voastra sot, de capul lui sau consiliat, si-a jucat cartile magistral! Daca nu s-a supus unui test ADN si nu cred ca s-a supus, nici d-voastra si nici fratele d-voastra nu aveti o dovada directa ca ar fi tatal biologic al copilului fostei cumnate! Si daca e sa vorbim pe date, nici d-voastra nu aveti dovada clara ca fiul d-voastra il are ca tata pe fostul d-voastra sot! Repet a ,,n"-a oara, nu cred ca fostul sot si-a facut un test ADN. Aveti doar dovada ca cei doi copii sunt frati, aveti si dovada ca fratele d-voastra nu este tatal copilului nascut de sotia sa! Atat aveti!
Acum permiteti-mi sa ma retrag din aceasta discutie! Cu stima, DlGoe

Alte discuții în legătură

Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Inregistrare copil din relatie extraconjugala cristina130 cristina130 buna ziua as vrea sa ma ajutati cu o nelamurire. sunt casatorita si am un copil dintr-o relatie extraconjugala , cu sotul sunt in divort iar legea m-a obliga ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)