avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare copil din relatie extraconjugala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare copil din relatie extraconjugala

buna ziua as vrea sa ma ajutati cu o nelamurire. sunt casatorita si am un copil dintr-o relatie extraconjugala , cu sotul sunt in divort iar legea m-a obliga sa-mi trec copilul din relatia extraconjugala pe numele sotului. vreau sa stiu daca exista alta posibilitate de a inregistra copilul pe numele tatalui biologic . copilului inca nu i-am facut certificat in speranta ca poate se gaseste o posibilitate sa poarte numele tatalui biologic . multumesc
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
cristina130, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandrumilan04 , utilizator 18:04, 17 Mai 2021
solutia ar fi sa il recunoasca tatal biologic
nu exista nicio lege care sa va oblige sa treceti copilul pe numele sotului. exista doar prezumtia relativa ca sotul mamei este tatal copilului. daca totusi copilul este pe munele sotului dvs puteti face o actiune in instanta de stabilire a paternitatii. sau sotul poate inainta o actiune de tagada a paternitatii. succes.
tatal biologic este deacord sa-si treaca copilul c pe numele lui dar in momentul in care am fost la starea civila mi s-a zis ca nu se poate decat sa il trec pe numele sotulul. mentionez inca o data ca inca nu i-am facut certificat in speranta ca vom gasii o solutie de al trece pe numele tatalui biologic
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
cristina130, utilizator
Copilul nascut sau conceput in timpul casatoriei, il are ca tata pe sotul mamei sale. Asta e legea si oricat ati amana, cand veti inregistra nasterea tot pe fostul sot il va avea ca tata. Nu are rost sa mai amanati inregistrarea ca mai primiti si amenda.
Veti tagadui paternitatea si tatal il va putea recunoaste.
Deci inregistrati nasterea,iar procesul in tagada paternitatii il va putea intenta si tatal biologic, stabilindu-se paternitatea in acelasi proces.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
in timp ce sunt in divort pot intenta si proces ptr tagada paternitatii in paralel?

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am divorțat la notar în luna 7 de sarcină și am ... AnaMariaNeacsu AnaMariaNeacsu Buna ziua! Am divorțat la notar în luna 7 de sarcină și am revenit la numele dinainte ( fostul soț este tatăl biologic al copilului). M-am interesat la ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate plrflrn plrflrn O femeie si un barbat sunt casatoriti. Decid sa divorteze, Fiecare incearca sa-si refaca viata. Femeia ramane insarcinata inainte ca decizia de divort sa ... (vezi toată discuția)