avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Activitate dangostin

Activitate dangostin

Mersi foarte mult @freelis
Foarte edificator răspunsul, chiar dacă dezamăgitor :)
O zi faină să ai.
Buna ziua.

Am si eu o intrebare, având în vedere situaţia dată.
Situaţia este aşa:. în data de 30 Iunie 2014 mi-am prezentat demisia, cu un preaviz agreat de ambele părţi de 9 zile. Mâine, 10 Iulie 2014 este ultima zi lucrata, iar din data de 11.07.2014 se desface contractul de muncă.
Compania plăteşte în mod normal salariul pe luna Iulie la data de 7 August.
Având în vedere că eu în data de 11.07.2014 nu mai sunt angajat al companiei, restul de bani datoraţi angajatului (zilele lucrate, zilele de concediu neefectuate, majorări plătite retroactiv), se plătesc în ultima zi de lucru sau în data de 7 August, odată cu plata salariilor angajatilor pentru luna Iulie.

Si mai important, este obligatorie foaia de lichidare ? Compania imi cere sa semnez foaia de lichidare, din care reiese ca eu nu am datorii fata de companie.
O a doua foaie de lichidare, din care reies datoriile companiei fata de angajat, vor sa mi-o transmita peste 30 de zile de la demisie ? Este legal acest lucru ?

Exista vreo lege care sa stipuleze cand se face plata ultimului salariu si cum se agreaza sumele datorate de companie angajatului ?

Multumesc mult pentru ajutor.
Daniel
Mulţumesc mult, Antonia.

Din câte înţeleg, putem face schimbul la un notar sau la primărie.
Dacă există vreo persoană care mă poate îndruma către autoritatea ce poate realiza acest schimb, aş aprecia mult! :)

Mulţam. O zi bună să aveţi.
Daniel
Buna ziua.

Recent am vazut ca s-a aprobat si a intrat in vigoare Ordinul nr. 719/740/M.57/2333/2014, referitor la restrictiile ce se aplica la vanzarea terenului extravilan. (mai multe detalii aici: [ link extern ] )

Imi doresc foarte mult sa fac agricultura, preferabil incepand cu acest an. Eu momentan sunt in situatia urmatoare: tocmai am terminat de facut succesiunea unui teren extravilan iar mama mea este unicul proprietar al terenului. Pentru motive practice (acest teren este in mijlocul operatiunilor unei mari companii de agricultura) as vrea sa fac un schimb de locuri cu aceasta companie. (Si eu am firma deja deschisa si pot trece acest teren pe firma, daca e necesar).

Acum, intrebarea:
- daca este in discutie decat un schimb de terenuri (schimbarea locatiei), se aplica acest ordin proaspat intrat in vigoare ? Suntem amandoi nevoiti sa respectam dreptul de preemptiune, sa instiintam Ministerul Agriculturii, s.a.m.d ?
Sau exista varianta de a face un schimb la notar si atat ?

Va multumesc mult pentru ajutor. (Scuzati-ma daca mai exista acest topic deschis pe site, nu am reusit sa il gasesc :)

O zi buna sa aveti.
Daniel