Buna ziua.
Recent am vazut ca s-a aprobat si a intrat in vigoare Ordinul nr. 719/740/M.57/2333/2014, referitor la restrictiile ce se aplica la vanzarea terenului extravilan. (mai multe detalii aici:
[ link extern ] )
Imi doresc foarte mult sa fac agricultura, preferabil incepand cu acest an. Eu momentan sunt in situatia urmatoare: tocmai am terminat de facut succesiunea unui teren extravilan iar mama mea este unicul proprietar al terenului. Pentru motive practice (acest teren este in mijlocul operatiunilor unei mari companii de agricultura) as vrea sa fac un schimb de locuri cu aceasta companie. (Si eu am firma deja deschisa si pot trece acest teren pe firma, daca e necesar).
Acum, intrebarea:
- daca este in discutie decat un schimb de terenuri (schimbarea locatiei), se aplica acest ordin proaspat intrat in vigoare ? Suntem amandoi nevoiti sa respectam dreptul de preemptiune, sa instiintam Ministerul Agriculturii, s.a.m.d ?
Sau exista varianta de a face un schimb la notar si atat ?
Va multumesc mult pentru ajutor. (Scuzati-ma daca mai exista acest topic deschis pe site, nu am reusit sa il gasesc :)
O zi buna sa aveti.
Daniel