Buna ziua. Ma "confrunt telefonic si pe mail" de ceva vreme cu o institutie financiara nebancara care sustine ca am luat de la ei un al doilea credit si in ultimele luni mi-au tot trimis sms-uri (mai mult sau mai putin amenintatoare) sa le achit asa-zisul credit.
Sa va spun povestea de la inceput: in vara anului 2014 am cumparat in rate un telefon. Pe site-ul vanzatorului exista optiunea de cumparare in rate prin credit de consum la o institutie financiara nebancara. Am optat pt o astfel de achizitie in rate pe doi ani (vroiam sa fie o rata cat mai mica care sa nu se faca "foarte simtita". Institutia respectiva mi-a trimis actele prin curier. In vara anului 2016 am terminat toate platile si am primit de la institutia respectiva un email cu confirmarea achitarii creditului.. In toamna anului 2016 am inceput sa primesc telefoane de la aceasta institutie cum ca am rate restante de plata. In urma mai multor discutii cu diferite persoane de acolo, am aflat ca este vb despre un nou credit. Dar, cica pentru acest credit nu exista propriu-zis un contract, deoarece pare sa fie vb despre niste bani luati de pe un card de credit pe care institutia respectiva l-a emis in 2015 in baza adeverintei de salariu din 2014 (cea de la achizitia telefonului in rate). Astfel ca de la sfarsitul anului trecut le-am tot trimis cereri scrise pe email prin care sa-mi trimita procesele verbale de predare-primire a cardului de credit, astfel incat sa se vada in clar numele si semnatura celui ce a primit cardul. Acestia mi-au raspuns ca este informatie confidentiala si ca in sistemul lor electronic eu figurez cu un credit pe care trebuie sa-l platesc. Degeaba am contestat telefonic si pe email. Acum au inceput sa-mi trimita prin posta notificari de plata si ma ameninta cu executarea silita.
As dori sa stiu daca exista o alta "institutie" unde pot depune o contestatie.
Multumesc mult pentru ajutor.
Bianca Ionescu
Buna ziua!
Am o fetita cu care am ales sa stau acasa doi ani, chiar daca am primit foarte putini bani pt asta (o treime din salariul pe care il aveam cand lucram), dar am considerat ca nici o bona din lumea asta nu va avea grija de ea asa cum am avut eu. Din pacate nu am siut ca pentru ultima luna trebuie sa anunt ca tatal nu poate sta acasa cu copilul din cauza ca nu poate alapta. Am primit acasa dupa o luna si jumatate o scrisoare de la AJPIS Ilfov prin care mi se comunica decizia de suspendare a platii. Tot in scrisoare scrie ca aceasta decizie poate fi contestata in termen de 30 de zile de la primire. As dori sa depun o astfel de contestatie deoarece in cazul meu tatal nu putea sa stea acasa deoarece eu inca imi alaptez fetita. Prefer sa fac acest lucru in loc sa dau banii pe lapte praf. Am nevoie de ajutor pentru formularea unei cereri. Credeti ca ma puteti ajuta? Multumesc, Irina