avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie notificare de plata
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie notificare de plata

Buna ziua. Ma "confrunt telefonic si pe mail" de ceva vreme cu o institutie financiara nebancara care sustine ca am luat de la ei un al doilea credit si in ultimele luni mi-au tot trimis sms-uri (mai mult sau mai putin amenintatoare) sa le achit asa-zisul credit.
Sa va spun povestea de la inceput: in vara anului 2014 am cumparat in rate un telefon. Pe site-ul vanzatorului exista optiunea de cumparare in rate prin credit de consum la o institutie financiara nebancara. Am optat pt o astfel de achizitie in rate pe doi ani (vroiam sa fie o rata cat mai mica care sa nu se faca "foarte simtita". Institutia respectiva mi-a trimis actele prin curier. In vara anului 2016 am terminat toate platile si am primit de la institutia respectiva un email cu confirmarea achitarii creditului.. In toamna anului 2016 am inceput sa primesc telefoane de la aceasta institutie cum ca am rate restante de plata. In urma mai multor discutii cu diferite persoane de acolo, am aflat ca este vb despre un nou credit. Dar, cica pentru acest credit nu exista propriu-zis un contract, deoarece pare sa fie vb despre niste bani luati de pe un card de credit pe care institutia respectiva l-a emis in 2015 in baza adeverintei de salariu din 2014 (cea de la achizitia telefonului in rate). Astfel ca de la sfarsitul anului trecut le-am tot trimis cereri scrise pe email prin care sa-mi trimita procesele verbale de predare-primire a cardului de credit, astfel incat sa se vada in clar numele si semnatura celui ce a primit cardul. Acestia mi-au raspuns ca este informatie confidentiala si ca in sistemul lor electronic eu figurez cu un credit pe care trebuie sa-l platesc. Degeaba am contestat telefonic si pe email. Acum au inceput sa-mi trimita prin posta notificari de plata si ma ameninta cu executarea silita.
As dori sa stiu daca exista o alta "institutie" unde pot depune o contestatie.
Multumesc mult pentru ajutor.
Bianca Ionescu
Cel mai recent răspuns: irina_ivan , utilizator 21:58, 14 Iunie 2017
Faceti reclamatie la Protectia Consumatorului. ANPC
Multumesc. Voi face si asta. Nu stiam ca astfel de probleme tin de domeniul lor de activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu banca pentru nerespectarea oug 50/2012 daneugen1 daneugen1 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati pentru urmatoarea situatie: In anul 2007 am contractat un credit pentru cumpararea unor bunuri de la o IFN am platit toate ... (vezi toată discuția)
Anulare somatie plata si scoatere din crp Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius O institutie financiara nebancara reemite un card de credit, fara ca sa solicite de catre titular si fara ca sa expire, card de pe care o persoana necunoscuta ... (vezi toată discuția)
Card credit achizitionare produse patit patit Am cumparat un hard de calculator in 2005 (octombrie) in rate de la xxxxxxx (actual xxxxxxx) , am achitat integral creditul dupa 5 saptamani, in decembrie ... (vezi toată discuția)