avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Anulare somatie plata si scoatere din CRP
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Anulare somatie plata si scoatere din CRP

O institutie financiara nebancara reemite un card de credit, fara ca sa solicite de catre titular si fara ca sa expire, card de pe care o persoana necunoscuta retrage o suma de bani. Titularul cardului cand observa extrasul de cont ia legatura cu institutia financiara nebancara si le comunica faptul ca nu a facut niciun fel de retrageri precum nici nu a solicitat reemiterea unui nou card.
Institutia in cauza trimite un mail titularului cardului in care ii spune ca s-au efectuat retrageri de la diferite atm-uri si ca in urma solicitarii reemiterii cardului , acesta i-a fost trimis la domiciliu printr-o scrisoare simpla , ulterior(dupa 4 zile) s-a trimis si codul PIN si tot prin scrisoare simpla, fara confirmare de primire si fara a se verifica identitatea persoanei .
Institutia in cauza a trimis dosarul la un birou executoresc in vederea recuperarii pe cale silita, sens in care s-a trimis o somatie de plata emisa de departamentul juridic al unei firme de recuperare.
Creditul initial a fost achitat, ramanand de plata suma de bani retrasa de la atm-uri.
Ce trebuie facut pt exonerarea de la plata a debitului pe care il considera nelegal ?
Si mai ales pt scoaterea din CRP?

Alte discuții în legătură

Furt atm si dovedire daniela0101 daniela0101 Buna ziua! Abia astazi, 21/09/2015 am descoperit ca pe data de 26/07/2015 mi-au fost sustrasi 500 euro de pe card. Am o banuiala cine a facut asta, am dat ... (vezi toată discuția)
Ajutor va rog Brokeru22 Brokeru22 Mama mea in 2006 a cumparat un produs in rate de la un magazin de telefoane, rate catre EFG Euro Retail. Timp de 3 ani a platit constant suma lunara, de doua ... (vezi toată discuția)
Executare silita mostenitori fara contract de credit titular ANDA CRETU ANDA CRETU Buna seara. Avem si noi un caz in care nu stim cum sa procedam. Socrul meu a contractat un credit pentru achizitionare produse in 2008 pentru 30 de luni.Ratele ... (vezi toată discuția)