avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita mostenitori fara contract de credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita mostenitori fara contract de credit titular

Buna seara. Avem si noi un caz in care nu stim cum sa procedam. Socrul meu a contractat un credit pentru achizitionare produse in 2008 pentru 30 de luni.Ratele se achitau la zi , iar daca erau si mici intarzieri , achita penalitatile de intarziere. Prin octombrie 2009 a fost contactat telefonic de institutia nebancara care ii oferea un card (de fidelitate) cu 2000 de lei, a fost de-acord si a primit cardul prin posta., dupa care a sunat la ei pentru activare. Cardul a mai fost alimentat de vreo doua ori cu sume mai mici in urmatoarele luni de catre aceeasi institutie . El platea cu acest card in magazine si il alimenta periodic cu suma pe care o primea prin sms. Prin noiembrie 2010 a achitat intregral creditul luat in 2008 pentru produse. Socrul meu a decedat anul trecut (cancer), iar acum institutia nebancara a trimis o somatie de plata soacrei mele cu o valoare de 6000 si ceva de lei(fara sa se mentioneze din ce este compusa acea suma). Soacra mea s-a uitat pe cateva extrase pe care le-a primit in decursul acestor ani si in ele apare si asigurare de deces. A sunat la banca, a trimis certificatul de deces si a cerut sa se trimita dosarul la asigurari pentru plata. Ei spun ca se refuza plata asigurarii pentru ca suferea de cancer inainte de a contracta creditul. Bun ... Ei n-au semnat nimic pentru acel card. Am citit contractul initial de credit (si acolo exista o asigurare de deces ,dar fiind un contract incheiat nu cred ca mai conteaza), iar in el se mentioneaza ca in anexa X ar putea fi si o cerere de card suplimentar , dar in anexa specificata acolo nu scrie nimic despre vreun card, vreo suma , dobanda, nimic. Mentionez ca succesiunea inca nu este facuta (sunt mai multi mostenitori), dar ei ameninta cu executarea silita. Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1.Cum poate fi soacra mea executata silit fara un contract de credit pentru acel card si cum se pot retine bani pentru o asigurare de deces nesemnata de titular ?
2.Ar trebui sa platim sumele solicitate de ei ? Daca da, in baza a ce se calculeaza dobanda (si in ce procent) si penalitatile de intarziere ?
3.Daca nu, ce ne sugerati sa facem ? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ANDA CRETU , Contabil 12:00, 16 Februarie 2014
Explicatii despre calcului sumei cereti de la cei ce pretind aceste sume.
Puteti alege sa platiti sau sa va judecati cu ei pe calea contestatiei la executare cand va veni vremea.
Ce platea socrul cred ca era suma minima de plta , nu toata suma scadenta si chiar daca platea la timp, se adunau dobanzi. Pt ca nu a platit la timp, se aduna si penalitati.
Insistati cu asigurarea.. cred ca nici nu avea incheiata vreuna, cred ca doar i se retineau bani pt asigurare, insa nu era asigurat.
Asta platea la acel card - suma minima de plata,dar de multe ori platea dublu . Am cerut si explicatiile sumei pretinse,asteptam sa le primim. Daca facem contestatie la executare , avem sanse sa castigam ceva ? Eu inteleg ca socrul meu a acceptat (verbal) sa primeasca acel card si a folosit banii, corect ar fi sa-i inapoieze mostenitorii, dar asta inseamna ca a acceptat automat orice dobanda fara ca asta sa fie scris undeva ? La fel si cu asigurarea de deces. Ii retrageau din banii depusi pe acei card vreo 25-30 de lei/luna pentru asigurare, dar in ce fel de conditii daca el nu a semnat nimic ? Noi am vrea sa facem un angajament de plata , insa sa ne scada valoarea asigurarii, dar momentan ei nu accepta asta. Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
ANDA CRETU, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de cumparaturi tata decedat Serban D Serban D Buna seara, tatal meu, care avea 56 de ani si a murit acum 10 zile, avea un card de cumparaturi standard de la BRD. Pe telefon are doua mesaje sub forma: * ... (vezi toată discuția)
Executarea silita roxicutza86 roxicutza86 spuneti mi,va rog,se poate face executare silita mostenitorilor<inca nu s a facut succesiunea> pentru un card de credit in care se precizeaza faptul ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare credit 2007 ASUL28 ASUL28 Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: socrii mei au primit in noiembrie 2016 de la executor judecatoresc incheiere de executare ... (vezi toată discuția)