avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Card de cumparaturi tata decedat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Card de cumparaturi tata decedat

Buna seara, tatal meu, care avea 56 de ani si a murit acum 10 zile, avea un card de cumparaturi standard de la BRD. Pe telefon are doua mesaje sub forma:

* In data de... a fost alimentat cardul de credit BRD cu suma de 200 de lei. Disponibil 2600

* Extrasul cardului de credit BRD a fost emis. Te rugam sa achiti minimum 85 pana la data de 19.11.2020. Total de plata (fara rate viitoare) 1300.

Nu am gasit contractul cardului si banca nu vrea sa il elibereze sau sa-mi dea detalii pana duc certificatul de deces si cel de mostenitor (pe care nu il am inca). Intrebarile mele sunt:

* sunt acest gen de carduri de cumparaturi asigurate in caz de deces? Daca da ce trebuie sa fac la banca?

* cum functioneaza un card de cumparaturi? (in ce sens, nu inteleg ce este acest disponibil, daca este suficient sa se plateasca datoria ca sa-l inchid)

* daca duc certificatul de deces, banca continua ratele creditului si ii ia dobanda sau blocheaza creditul?

Ce imi recomandati sa fac ca sa nu se acumuleze si dobanda pana ce fac succesiunea (apartament pe numee bunicilor decedati), sa platesc rata de maine? Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2020
Serban D, utilizator
Cel mai recent răspuns: bavareza , utilizator 17:45, 24 Noiembrie 2020
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
1300 aveti de plata si va sfatuiesc sa platiti, daca mai aveti ce mosteni, pt ca se aduna dobanda si penalitati enorme.
pt ca e suma mica, de multe ori, nu sunt asigurate.
mergeti cu certificatul de deces si se inchide contul.
aveti ce mosteni ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Pentru a avea acces la conturile bancare, nu trebuie sa asteptati succesiunea. Mergeti la un notar, si solicitati CERTIFICATUL DE CALITATE DE MOSTENITOR, puteti sa va interesati inainte de ce fel de acte aveti nevoie, |Cu acel certificat, va puteti rezolva problemele la banca, si succesiunea o faceti cand puteti.
Buna ziua , de regula cardul de cumparaturi functioneaza pe principiul cheltui banii bancii si in perioada urmatoare ii pun la loc ,suma de plata este un imprumut rapid la banca ce trebuie returnat in perioada de gratie pentru a nu genera dobanda ,de returnat o poate face oricine este dispus sa depuna suma voluntar fara a fii sigur ca acesti banii ii va primii inapoi la dezbaterea succesiunii .Banca in viitor poate bloca veniturile titularului , in speta decedat , sau se inscrie cu datoria la masa succesorala atunci cand se impart bunurile si datoriile cui mosteneste.
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2020
Oprisanescu Stefan, utilizator
6 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua
ca angajata a unei banci va spun sa nu achitati nimic nicaieri si puteti duce certificatul de deces la banca .
Orice credit sau card de credit are asigurare si va fi achitat de asigurare .Nu exista fara asigurare conform normelor BNR si nu e treaba dumneavoastra sa achitati .
Doar sa trimiteti un certificat de deces si atat.

Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2020
w_v_w_v, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca ex, eu am card fara asigurare, deci nu m-as baza pe asta.

Alte discuții în legătură

Cum pot scapa de un credit mostenit? ViolettaR ViolettaR Tatal meu a facut un imprumut la BRD si un card de cumparaturi (extindere pe cardul de salariu) la Bancpost. Acum 1 luna a decedat si atunci au inceput ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale transmis la mostenitori JeanDTS JeanDTS Buna ziua! Am si eu o problema. Tatal meu avea un card de nevoi personale la BRD din 2001 ,in decembrie 2011 expira. In aprilie 2011 a decedat in urma unui ... (vezi toată discuția)
Probleme brd credit prima casa ionelcatalin ionelcatalin Buna ziua, Vreau sa va expun un caz referitor la un credit \"Prima casa\".In 23.12.2014 fata mea(24 ani) intocmeste un credit Prima Casa cu BRD cu plata ... (vezi toată discuția)