avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, mi-a decedat sotul si as vrea sa stiu cum ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, mi-a decedat sotul si as vrea sa stiu cum pot rezolva ...

Buna ziua, mi-a decedat sotul si as vrea sa stiu cum pot rezolva cu banca, avea doua credite in desfasurare si rata se platea direct de pe card. As dori sa inchid acel cont, oricum cand duc certificat de deces se va inchide automat. El mai avea bani pe card, si as dori ca creditele sa le pot transfera, sa se plateasca de pe cardul meu ( am la aceeasi banca).Nu vreau sa dezbat succesiunea deocamdata deoarece am un copil de 12 ani si jumatate si am inteles ca este mai complicat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:46, 13 Iulie 2023
Nu puteti. Nici sa inchideti contul, nici sa scoateti banii si nici sa ii transferati, fara dezbaterea succesiunii si prezentarea certificatului de mostenitor
Multumesc pentru raspuns. In cazul celor 2 credite ce pot sa fac? Pana incep procedurile de succesiune cum se vor plati? Deocamdata ar fi pe card dar procesul de suucesiune se poate prelungi si eu raman cu ratele neplatite? Daca copilul implineste 14 ani, detine buletin mai este nevoie de numirea unui curator care sa-l reprezinte in procesul de succesiune?

raluk0207 a scris:

Nu puteti. Nici sa inchideti contul, nici sa scoateti banii si nici sa ii transferati, fara dezbaterea succesiunii si prezentarea certificatului de mostenitor

Alimentați contul soțului cu suma lunara necesara pentru rate.
În privința copilului, da, este necesara numirea unui curator.
Pana la 18 ani tot minor e, indiferent ca are buletin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sallomeia sallomeia Buna seara!!!As dori si eu sa stiu ce acte sint necesare unei succesiuni potrivit legislatiei in vigoare (vezi toată discuția)
Succesiune gratuita si totusi nu cosmin9 cosmin9 a murit bunica si a trebuit sa facem succesiune ca sa inchidem cardul de pensii. cardul nu se putea prelungii - sa -l alimentam noi si sa ramana deschis, sa ... (vezi toată discuția)
Poprire pe card de credit crediteurope bank, deși plata a fost făcută în ziua scadenței. ce e de făcut într-o asemenea situație? Andreea19812012 Andreea19812012 Buna ziua, soțul meu are o poprire care a fost instituita și pe un card de credit de la CreditEurope BANK, eu in data de 13.12.2017 am depus pe acel card de ... (vezi toată discuția)