avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare credit 2007
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare credit 2007

Buna ziua
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema:
socrii mei au primit in noiembrie 2016 de la executor judecatoresc incheiere de executare silita pt. un credit din 2007, neplatit din 2008 cesionat catre recuperatori.
Practic cererea de executare a fost formulata da catre bej.
Ce pot face?suma este enorma 70000 lei plus 6.500 chelt. executare.Deja s-a pus poprire pe pensie, iar socrul este in spital cu cancer in ultimul stadiu.Daca incepe excutarea si nu mai au de unde recupera din pensie se indreapta spre imobil unde stam si noi....
Ar merge contestatie la tiltul pentru ca este prescris?
Multumesc!
Nu. Contestația la titlu nu merge, dacă au trecut cele 15 zile de la data când ați luat la cunoștință despre executare. Puteți contesta actele de executare, în parte, în 15 zile de la comunicarea actului de executare, pe motiv de nulitate absolută, pentru prescripție.
Multumesc mult pentru raspuns!
La aceasta suma cat este taxa de timbru?sau pot depune contestatia cu precizarea ca instanta sa imi calculeze aceasta taxa? Va rog sa ma lamuriti!
Am primit plicul de la executor in 14.11.2016.
1000 lei este taxa
Ce se intampla daca unul dintre titularii creditului(erau doi)a decedat,poate depune celalalt contestatie?nu se anuleaza executarea silita? Mai am termen pana luni 28.11.2016,daca plicul a fost afisat acasa in 15.11.2016?
Nu se anulează executarea. Continuă cu moștenitorii.

Mai aveți termen pânî în 02.12.2016

Alte discuții în legătură

Ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza? iozefinab iozefinab As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la ... (vezi toată discuția)
Executare silita-debitor decedat tatianahoanca tatianahoanca Buna ziua Am primit la adresa o somatie din partea unui executor judecatoresc pt o suma ce o avea de achitat tatal meu. tatal meu a decedat in aprilie ... (vezi toată discuția)
Succesiune covaci112233 covaci112233 Buna seara.socrul meu a decedat de peste 3 ani,in urma lui au ramas 3 copii majori(soacra a decedat inainte),2 au renuntat la succesiune prin notar iar nevasta ... (vezi toată discuția)