avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce se intampla in cazul in care titularul unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce se intampla in cazul in care titularul unui contract de credit decedeaza?

As dori sa stiu, daca exista posibilitatea rezilierii unui contract de credit (leasing produse de uz casnic), al carui titular a decedat, dar pentru care la contractare nu s-a incheiat o asigurare de viata.
Ultima modificare: Luni, 21 Iulie 2008
iozefinab, utilizator
Din moment de titularul contractului a decedat, contractul inceteaza de drept, doar daca nu exista cineva care sa preia contractul din stadiul in care este acum si sa-l continue. Intrebati firma de leasing. Uitati-va pe contract la clauze de reziliere si modalitatea in care poate inceta contractul.
La contractele de credit pentru nevoi personale nu se încheie asigurare de viaţă a titularului creditului. Dacă a intervenit decesul titularului contractului de credit, moştenitorii acestuia vor prelua această obligaţie, deoarece ei vor prelua atât activul cât şi pasivul moştenirii. Pentru a rezilia contractul, este necesar să achitaţi ratele restante, cu eventulalele comisioane. Dacă titularul decedează, nu înseamnă că acel contract încetează de drept şi că firma rămâne cu buza umflată...Aceste drepturi şi obligaţii se transferă moştenitorilor decedatului. ;)
Cititi contractul... unele firme prevad posibilitatea rezilierii contractului cu conditia ca in termen de 30 de zile de la data decesului rudele sa prezinte certificatul de deces si certificatul constatator al decesului... poate aveti noroc...
Dar daca mostenitorii nu sunt de acord? Ma gandesc ca, pentru a fi angajati pe viitor, ar fi trebuit sa li se ceara un consimtamant scris, asta in cazul in care nu exista asigurare pe viata pentru contractant. Mostenitorii pot fi in imposibilitate de plata si se trezesc cu un credit pe cap, pe care iei in mod normal nu l-ar fi facut. Ce lege ii poate obliga sa plateasca?


Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2008
iozefinab, utilizator
:offtopic: Interventie moderator
Potrivit pct. 1.3 din Regulamentul forumului , nu ne dorim sa postati mai multe mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Ajutor in legatura cu ratele unui decedat Alex0M Alex0M As dori si eu niste sfaturi in legatura cu directia in care sa ma orientez in cazul in care un parinte a decedat lasand in urma 2 banci cu rate. acum ... (vezi toată discuția)
Titularul unui credit a decedat, transfer al obligatiilor de plata catre familie ionut2601 ionut2601 buna ziua, Credit facut la credit europe bank in 10-12-2007,suma 8,497.50,perioada de rambursare 120 luni.Clientul a decedat la 01.07.2015.Dupa achitarea ... (vezi toată discuția)
Cum se face cu o datorie a unui parinte care a murit? Didi27 Didi27 Buna ziua!.. Ma confrunt si eu cu o mare prblema... tatal meu a decedat acum cateva luni .. si avea cateva datorii. El a luat imprumut de al 2 banici( ... (vezi toată discuția)