avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara.socrul meu a decedat de peste 3 ani,in urma lui au ramas 3 copii majori(soacra a decedat inainte),2 au renuntat la succesiune prin notar iar nevasta mea nu a renuntat dar nici nu a facut succesiunea,deoarece socru avea 2 credite la banca si societatile de asigurari nu au despagubit creditul,invocand ceva boala veche.Intrebarea mea este:daca nevasta-mea face succesiunea preia si creditele chiar daca au trecut mai mult de 3 ani de la deces?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 11:08, 1 Ianuarie 2013
Da, mostenirea se accepta pur si simplu, in totalitatea ei cu bune si cu rele.

Da, datoriile mostenirii intra in mostenire ca sa intelegeti.
La asta adaugati si un impozit de 1% pe valoarea bunurilor din masa succesorala. Mergeti la notar faceti va calculul daca este mult mai oneros Pasivul Decat activul si Sotia dvs nu a acceptat succesiunea in termen prin declaratie autentica si nici nu a facut acte de acceptare tacita poate e mai Bine sa fie declarata straina de succesiune avand in vedere ca succesiunea se va dezbate pe VCC.
dar creditele nu sant prescrise?
Asta nu avem de unde sti si nici dvs nu cred ca aveti f multe date. E posibil ca creditorii sa fi facut acte de intrerupere a termenului de prescriptie.

In mod normal o datorie baneasca nepretinsa a fi platita se prescrie in 3 ani de la scadenta.

Alte discuții în legătură

Prescrierea datoriei este intrerupta de notificarea de la executor? fotolist fotolist notificarea de la executor,poate intrerupe perioada prescriere datorie? (vezi toată discuția)
Prescriere intrerupta bianca12 bianca12 As dori sa stiu daca o simpla notificare intrerupe prescriptia sau doar cererea de chemare in judecata (vezi toată discuția)
Prescriptie??? bog33 bog33 buna ziua. din tot ce am studiat eu, posibil sa gresec sau am inteles gresit cu privire la calcului termenului de prescriptie de 3 ani e cam asa? 1. daca ... (vezi toată discuția)