avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere intrerupta
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere intrerupta

As dori sa stiu daca o simpla notificare intrerupe prescriptia sau doar cererea de chemare in judecata
Cel mai recent răspuns: bianca12 , utilizator 12:48, 8 Mai 2017
Daca este o notificare de la creditor, prescriptia nu va fi intrerupta. Porivit art.2537 Cod Civil, sunt doar anumite cazuri care pot intrerupe prescriptia (printr-un act voluntar de recunoastere (plata voluntara, angajament de plata), prin introducerea cererii de chemare in judecata...).
Art. 2540 Codul civil

Punerea în întârziere

Prescripţia este întreruptă prin punerea în întârziere a celui în folosul căruia curge prescripţia numai dacă aceasta este urmată de chemarea lui în judecată în termen de 6 luni de la data punerii în întârziere.
Multumesc
Va multumesc dar punea in intarziere ce presupune?
Art. 1522 Codul civil

Punerea în întârziere de către creditor

(1) Debitorul poate fi pus în întârziere fie printr-o notificare scrisă prin care creditorul îi solicită executarea obligaţiei, fie prin cererea de chemare în judecată.

Prin urmare, daca vi s-a solicitat prin notificarea pe care ati primit-o executarea obligatiei, atunci prescriptia se considera intrerupta, cu conditia ca in termen de 6 luni creditorul sa introduca actiune in instanta.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2017
Ana-Maria Pînzaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Prescriptie??? bog33 bog33 buna ziua. din tot ce am studiat eu, posibil sa gresec sau am inteles gresit cu privire la calcului termenului de prescriptie de 3 ani e cam asa? 1. daca ... (vezi toată discuția)
Prescriere.. rompell rompell s.c. are de incasat in baza unei facturi o suma de bani de la o persoana fizica. acesta suma se poate prescrie peste un timp? dar daca societatea face ... (vezi toată discuția)
Creanta prescrisa sau nu romeo_m romeo_m Astazi am fost contactat de o firma de recuperari a doua oara luna aceasta. Prima data le-am cerut sa imi valideze creanta, si au spus ca o sa revina cu un ... (vezi toată discuția)