daca a existat, prescriptia se intrerupe, iar de la data notificarii curge o noua prescriptie de 3 ani
Nu, notificarea nu intrerupe termenul de prescriptie, punerea in intarziere in noul cod civil trebuie urmata de o alta actiune in termen de 6 luni ca sa intrerupa prescriptia.
Art. 2540
Punerea în întârziere
Prescripţia este întreruptă prin punerea în întârziere a celui în folosul căruia curge prescripţia numai dacă aceasta este urmată de chemarea lui în judecată în termen de 6 luni de la data punerii în întârziere.
Nu ii e aplicabil noul cod civil, ci vechiul decret 157.
Art. 201 legea 71/2011
Prescriptiile incepute si neimplinite la data intrarii in vigoare a Codului civil sunt si raman supuse dispozitiilor legale care le-au instituit.
la fel zice si art 6 din noul cod civil.
(4) Prescripţiile, decăderile şi uzucapiunile începute şi neîmplinite la data intrării în vigoare a legii noi sunt în întregime supuse dispoziţiilor legale care le-au instituit.
Iar cf decretului prescriptia se intrerupe :
ART. 16
Prescriptia se intrerupe:
a) prin recunoasterea dreptului a carui actiune se prescrie, facuta de cel in folosul caruia curge prescriptia.
In raporturile dintre organizatiile socialiste, recunoasterea nu intrerupe curgerea prescriptiei;
b) prin introducerea unei cereri de chemare in judecata ori de arbitrare, chiar daca cererea a fost introdusa la o instanta judecatoreasca, ori la un organ de arbitraj, necompetent;
c) printr-un act incepator de executare.
Prescriptia nu este intrerupta, daca s-a pronuntat incetarea procesului, daca cererea de chemare in judecata sau executare a fost respinsa, anulata sau daca s-a perimat, ori daca cel care a facut-o a renuntat la ea.