avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Creanta prescrisa sau nu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Creanta prescrisa sau nu

Astazi am fost contactat de o firma de recuperari a doua oara luna aceasta. Prima data le-am cerut sa imi valideze creanta, si au spus ca o sa revina cu un raspuns. Raspunsul lor e unul singur ca trebuie sa le dau bani si ca nu imi pot pune la dispozitie nici un act, cand am luat-o la bani marunti pe domnisoara de la telefon mi-a spus ca ultima plata a vreunei rate s-a efectuat pe data de 11 iulie 2011. Si ca as avea doar vreo 990 de zile de intarziere. Din ce vad eu in contractul de credit spune clar ca neplata a trei rate succesive (90 de zile de intarziere) duce la scadenta anticipata a creditului. Intrebarea mea este nu cumva aceste sume s-au prescris la data de 11 noiembrie 2014 si de aceea nu vor sa imi puna la dispozitie toate actele cerute de mine?

Conform celor citite de mine pe vechiul cod civil creeanta este prescrisa, la fel si pe noul cod civil.

Cand i-am transmis acest lucru ca suma este prescrisa doamna de la telefon a luat foc si m-a trimis la origini.
Cel mai recent răspuns: romeo_m , utilizator 15:08, 6 Decembrie 2014
@gi-jane 2

Reformulez, pentru inititiatorul topicului: a avut loc vreun act de executare in perioada 2011-2014?
Nu exista nici un fel de actiune legala. Am verificat si pe portal.just.ro si in arhiva de garantii mobiliare si nici nu am primit ceva acasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere intrerupta bianca12 bianca12 As dori sa stiu daca o simpla notificare intrerupe prescriptia sau doar cererea de chemare in judecata (vezi toată discuția)
Prescriere.. rompell rompell s.c. are de incasat in baza unei facturi o suma de bani de la o persoana fizica. acesta suma se poate prescrie peste un timp? dar daca societatea face ... (vezi toată discuția)
Recuperare restanta mai mare de 3 ani ursulina ursulina Avem in asociatie un ap.care are datorii din 2005 pana in 2008, ai carui proprietari au decedat. In urma lor a ramas o nora si o nepoata, sotul respectiv tatal ... (vezi toată discuția)