avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale prescriere..
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

prescriere..

s.c. are de incasat in baza unei facturi o suma de bani de la o persoana fizica. acesta suma se poate prescrie peste un timp? dar daca societatea face notificari din 6 in 6 luni tot se poate prescrie?#-o
Debitul se prescrie in 3 ani de la scadenta. O simpla notificare nu intrerupe cursul prescriptiei, E indicat sa incercati recuperarea sumei pe cale judecatoreasca.
Prescriptia este intrerupta prin punerea in intarziere a celui in folosul caruia curge prescriptia numai daca aceasta este urmata de chemarea lui in judecata intermen de 6 luni de la data punerii in intarziere. Art 2540 Cod Civil
factura a fost incheiata in 2009, dar pers.fizica a dat o declaratie la notar ca pina la finele anului 2010 plateste toata valoarea, dar in 2011 luna ian.,plateste o parte din valoarea facturi care este data de scadenta in acest caz?
In acest caz se intrerupe prescriptia conform art.2537 alin.1 Cod Civil si incepe sa curga o noua presciptie conform art.2541

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere intrerupta bianca12 bianca12 As dori sa stiu daca o simpla notificare intrerupe prescriptia sau doar cererea de chemare in judecata (vezi toată discuția)
Factura neplatita CristineO CristineO [editat] Va rog sa ma sfatuiti si sa ma indrumati intr-o problema mai delicata, Prietena mea are factura de la[ furnizor telefonie] din 2009 neplatita, este ... (vezi toată discuția)
Prescriptie??? bog33 bog33 buna ziua. din tot ce am studiat eu, posibil sa gresec sau am inteles gresit cu privire la calcului termenului de prescriptie de 3 ani e cam asa? 1. daca ... (vezi toată discuția)