avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Factura neplatita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Factura neplatita

[editat]
Va rog sa ma sfatuiti si sa ma indrumati intr-o problema mai delicata, Prietena mea are factura de la[ furnizor telefonie] din 2009 neplatita, este plecata din tara si mama ei primeste tot felul de notificari. Intrebarea mea este ce o sfatuiti sa faca, sa plateasca numai debitul restant fara penalitati, se prescrie acest debit?
Va multumesc pentru intelegere
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:45, 26 Februarie 2013
Teoretic creanta s-a prescris prin curgerea termenului general de 3 ani. Si notificarile acestea au un regim juridic, nu se pot trimite notificari debitorului timp de 4-5 ani, timp in care creditorul nu face nimic pentru recuperarea creantei sale.
Art. 2540 Cod civil prevede ca prescriptia este intrerupta prin punerea in intarziere a celui in folosul caruia curge prescriptia numai daca aceasta este urmata de chemarea lui in judecata in termen de 6 luni de la data punerii in intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta prescrisa sau nu romeo_m romeo_m Astazi am fost contactat de o firma de recuperari a doua oara luna aceasta. Prima data le-am cerut sa imi valideze creanta, si au spus ca o sa revina cu un ... (vezi toată discuția)
Prescriere.. rompell rompell s.c. are de incasat in baza unei facturi o suma de bani de la o persoana fizica. acesta suma se poate prescrie peste un timp? dar daca societatea face ... (vezi toată discuția)
Recuperare restanta mai mare de 3 ani ursulina ursulina Avem in asociatie un ap.care are datorii din 2005 pana in 2008, ai carui proprietari au decedat. In urma lor a ramas o nora si o nepoata, sotul respectiv tatal ... (vezi toată discuția)