avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... AJUTOR VA ROG
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

AJUTOR VA ROG

Mama mea in 2006 a cumparat un produs in rate de la un magazin de telefoane, rate catre EFG Euro Retail.
Timp de 3 ani a platit constant suma lunara, de doua ori avand o intarziere mica, ajungandu-se in 2009 ca platile efectuate sa stinga debitul catre institutia financiara nebancara.
Asadar, in cursul lunii august 2009 mama s-a trezit in cutia postala cu un plic primit de la EFG Euro Retail care continea un card nesigilat impreuna cu codul PIN.
Mama mea nestiind ce sa faca a continuat sa isi plateasca lunar suma datorata intruct mai avea ff putin si termina de achitat ratele.
In luna decembrie 2009 mama mea este sunata de angajati EFG si in acelasi timp a primit prin posta un plic, spunandu-i-se ca debitul ei este de peste 4000 de lei si ca este restanta .
Acum problema este urmatoarea, in perioada iulie - august de la cardul primit in cutia postala s-au facut mai multe retargeri de numerar, nestiind nimeni de respectivele retrageri, iar in momentul cand mama a gasit cardul in cutia postala retragerile de numerar erau deja facute.
In urma acestor intamplari am luat legatura cu cei de la EFG care au raspuns ca mama mea a solicitat telefonic eliberarea unui nou card(cardul vechi nu expirase si nici nu era pierdut), raspunzand politicos ca ea nu a facut nicio cerere telefonica si nici scrisa de eliberare a cardului si ca nici nu a vorbit niciodata cu ei la telefon.
Atunci mama le-a comunicat telefonic ca nu ma face nicio plata pana nu se rezolva situatia respectiva , atragandu-le atentia despre faptul ca ea nu a solicitat niciun card si nici nu a vb cu angajati EFG la tel, mai mult intrebandu-i cum au trimis cardul prin posta fara confirmare de primire , fara o verificare a identitatii, intrebari la care nu a primit niciun raspuns nici pana azi.
Zilele trecute fratele meu a incercat sa isi scoata un credit "prima casa" si mama sa fie girant(doar asa ii posibil), dar problema a fost ca mama a fost introdusa de EFG in baza de rauplatnici pt 7 ani si nu mai poate fi giranta.
Ce poate face ea pt a rezolva problema asta si sa fie scoasa din baza de date cu rauplatnici si intr-un final sa poate fi giranta pt fratele meu?

Scuze pt textul lung si va multumesc !
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 00:01, 30 Aprilie 2010
n primul rand trebuie sa formu;leze o plangere la politie atat impotriva celor care i-au emis cardul fara acordul aceteia cat si pentru a se face cercetari spre a se stabili cine a ridicat sumele de bani de pe card. In situatia in care se va stabili ca nu posesorul de drept a ridicat sumele, bunica dvs. va fi scutita atat de suma retrasa de pe card cat si de penalitatile aferente sume, In plus la cererea dvs. si in urma obtinerii unei solultii judiciare v-a fi scoasa din baza de date ca rauplatnica.
Oricum va recomand sa va angajati un aparator. Problema este destul de delicata.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare judecatoreasca anyamaria anyamaria Buna ziua!Problema este urmatoarea.Socrul meu a facut un card efg retail service,la un moment dat a ramas fara servici si nu a mai putut achita,sa inteles cu ... (vezi toată discuția)
Probleme banci ,card lorenzo29 lorenzo29 buna ziua,in urma cu cativa ani mama mea a facut cumparaturi in rate de la un magazin,dupa ceva timp a mai primit un card,a platit toate ratele,a retras si o ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de venit completata gresit ContSters358997 ContSters358997 Buna ziua , Am si eu o problema , am fost instiintat cu 2 saptamani in urma sa ma prezint la politie , toata treaba e urmatoarea : In 2007 ... (vezi toată discuția)