avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt ATM si dovedire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt ATM si dovedire

Buna ziua! Abia astazi, 21/09/2015 am descoperit ca pe data de 26/07/2015 mi-au fost sustrasi 500 euro de pe card. Am o banuiala cine a facut asta, am dat PIN-ul acelei persoane. Pot face o cerere pentru a se elibera inregistrarile video de la banca respectiva sau exista un termen si deja sunt sterse? Auzisem ca doar 30 de zile se pot verifica dupa care sunt sterse imaginile video. Prin urmare, pot apela la astfel de dovada? Daca nu, ce pot face? Va multumesc enorm!
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 06:27, 25 Septembrie 2015
Fiecare banca prin regulament dispune perioada de arhivare inregistrare utilizare ATM
Sunt banci care pastreaza inregistrarile 1 luna,alte banci le pastreaza 6 luni
Aveti dreptul sa solicitati bancii sa faca verificari
Daca aveti suspiciuni asupra persoanei careia i-ati comunicat PIN-ul de acces,inseamna ca ati permis acesteia si accesul la cardul dv bancar
Daca suspectati anumita persoana,ati putea formula plangere impotriva acesteia la politie,
asumandu-va eventualele consecinte in cazul in care se dovedeste ca acuza dv nu este sustinuta de probe
Inregistrarile video de pe camera de luat vederi de la banca se dau politiei nidecum unei persoane fizice. Mergeti la politie , faceti o plingere, dupa care primiti raspunsul. Dar stiti ce se intampla cu persoana care a folosit cardul fara acordul dvs. "Raspunsul" are urmari.
Din moment ce ati comunicat unei anumite persoane codul pin, i-ati permis, practic, sa retraga bani. Nu veti putea dovedi ca i-ati dat codul cu o alta ocazie sau pentru o alta suma si nici faptul ca nu v-a remis dvs banii dupa ce i-a retras. Simplul fapt ca persoana respectiva apare pe inregistrari nu dovedeste nimic.
Radu10 a scris:


Simplul fapt ca persoana respectiva apare pe inregistrari nu dovedeste nimic.

Aspectul ca alta persoana decat titularul cardului ar aparea in inregistrarea video la ATM,ar sustine in parte plangerea titularului si poate genera eventuala verificare din partea autoritatilor a circumstantelor in care aceasta a intrat in posesia cardului si a codului de acces
Sunt de notorietate astfel de cazuri,cand la sesizarea autoritatilor au fost identificate in baza inregistrarilor video,persoane care fara acordul titularilor au facut retrageri din ATM,unele dintre acestea facand parte din retele specializate


Situatia prezentata este una in care persoana care a retras banii AVEA acordul titularului.

Alte discuții în legătură

Schimbarea pensiei de pe card pe cupon Militianca Militianca Buna ziua,am un vecin care ațe pensie de handicap(520 lei).Fiica este împuternicită sa retragă pensia,a pierdut pin-ul cardului,a solicitat altul(pin)si ... (vezi toată discuția)
Anulare somatie plata si scoatere din crp Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius O institutie financiara nebancara reemite un card de credit, fara ca sa solicite de catre titular si fara ca sa expire, card de pe care o persoana necunoscuta ... (vezi toată discuția)
Folosire card titular sot Ginulici Ginulici Buna ziua, O cunostinta a folosit , dintotdeauna (4 ani), cardul de salarii al sotului, aceasta fiind o intelegere intre soti . Mentionez ca sotul i-a dat ... (vezi toată discuția)