avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Activitate sorin22

Activitate sorin22

Se mai poate obține perimarea conform NCPC?
În vechiul cod intervenea perimarea dacă creditorul nu intreprindea nici o acțiune timp de 6 luni, acum conform NCPC trebuie ca creditorul sa nu răspundă la cererea executorului de a lua masuri...

savysb a scris:



sorin22 a scris:

Pai ce contestație sa mai fac?



Contestatie la executare invocand perimarea.


Tocmai, datoria este din 2008 și decizia de executare silita este din 2015. Datoria e prescrisa doar ca eu nu am fost atunci pe faza,nu știam, ca se poate face contestație la executare, ca as fi câștigat probabil.

Eu acum ce pot face? Ei încă nu au poprit nimic, doar m-au înștiințat sa îmi ofere o reducere de plata. Ce sa fac? Sa aștept sa pună poprire și sa fac contestație? Sau cum sa procedez?


Dapix a scris:

Perimarea nu desființează dreptul creditorului de a deschide un nou dosar de executare silită.
Prin invocarea și chiar admiterea perimării, cel mult se trage de timp.

Creditorul poate începe de la zero o nouă executare silită. Dacă dreptul la executare nu s-a prescris, nu aveți alte posibilități să scăpați de executarea silită.

Pai ce contestație sa mai fac? Deja exista o decizie de executare. Problema e dacă acea decizie se transfera la noul creditor sau nu...
Poate și altcineva sa confirme sau sa infirme ca acea decizie se păstrează?

savysb a scris:

Nu, nu e intelegatoare. Ideea e ca daca faceti o plata voluntara, vi se respinge contestatia la executare pentru ca ramasa fara obiect, deoarece recunoasteti prin aceasta plata, datoria din titlul executoriu.

Mulțumesc de răspuns.
Ideea e ca pe aceasta înștiințare de plata pe care am primit-o zice ca datoria a fost vândută acum 2 ani.
Eu nu mai locuiesc la vechea adresa de vreo 4 ani, de când însă lucrez în România(cu CM) și nu am fost executat silit.
Ma întreb de ce nu au pornit executarea în acești 2 ani de când au cumpărat creanta și în schimb s-au chinuit sa îmi afle noua adresa pt a îmi trimite aceasta înștiințare de plata, care are și o reducere dacă plătesc tot odată.
Asta ma face sa cred ca încearcă totusi sa obțină ceva, pt ca dacă încep executarea as contesta-o cu siguranță.
Oare chiar asa înțelegătoare sa fie o firma de recuperare încât sa ma caute pt a îmi trimite o înștiințare în loc sa ma execute direct, având acea executare silita încă valabila, asa cum ziceți?
Mulțumesc.

savysb a scris:

Sunteti executat silit in baza unei incuviintari de executare silita care ramane valabila indiferent daca se schimba creditorul. Datoria dvs rezulta din titlul executoriu, nu conteaza cine o revendica.
Mergeti la un avocat, e posibil ca in cei 6 ani sa se fi perimat dosarul de executare silita (conteaza ce acte se regasesc in dosarul respectiv, cat de mult a staruit creditorul in recuperarea datoriei).

Buna ziua,

Problema mea este urmatoarea: acum 6 ani, am fost executat silit. La momentul respectiv nu eram in tara asa ca nu mi-a fost retinut nimic.
Astazi ma trezesc cu o instiintare de plata de la o firma, care a cumparat creanta.
Intrebarea mea este: avand in vedere ca, creanta a fost vanduta de cei care au solicitat prima data executarea silita, se mai poate executa silit in baza acelei executari? Se pastreaza decizia de executare chiar daca a fost vanduta creanta?
Multumesc.
Cu dezvoltatorul nu ma inteleg. I am propus sa prelungim data, A zis ca nu e de acord. I am spus ca nu eu am stabilit termenul,ca eu mi am facut datoria de a plati. Singurul lucru care mi l spune e ca incearca sa semnam pana pe 21. Mai nou,nu imi mai raspunde la tel!

Inteleg ca trebuie sa existe o declaratie clara a mea sau dezvoltatorul poate doar sa zica ca din cauza mea nu s a perfectat antecontractul si e suficient?
El beneficiind de banii mei si putand sa vanda iar apartamentul pe aceeasi bani,sau chiar mai ieftin,ca doar si a luat odata banii pe apartament!
Ioana Stoica a scris:

Daca nu perfectati antecontractul, opereaza o clauza de razgandire, anume pierderea avansului dat, din motive imputabile dumneavoastra.( nu mai doriti transferul dreptului de proprietate, nu mai detineti documentele, cu rea credinta, asa incat actul de vanzare-cumparare sa fie perfectat ).

Asadar, pentru a fi aplicabila clauza contractuala, trebuie sa exista culpa dumneavoastra.



O ultima intrebare:
Eu platind tot prețul stabilit in contract, fiind deja mutat in respectivul apartament,in cazul in care nu merg la executor(ce ar fi tot pe cheltuiala mea) exista posibilitatea ca dupa data limita, dezvoltatorul sa aiba pretentia sa imi ia toti banii pe motiv de rea credinta? In cazul unui proces ulterior, as putea sa pierd in fata unei instante procesul? Adica e destul de clar bunavointa mea pt a cumpara acel apartament. Eu mi am îndeplinit toate indatoririle ca si cumparator!

O sa merg sa intreb la notar.

In cazul in care notarul nu o sa vrea sa imi elibereze o dovada, cand trebuie sa merg la executor? Cu cateva zile inainte de expirarea termenului? Sau se poate si dupa acel termen?


Liliana Gradinaru a scris:

Ori la notarul unde trebuie semnat ii chemati, vorbiti cu notarul in acest sens daca va elibereaza o dovada ori la avocat cu executor sau doar la executor daca stiti sa faceti dv. hartiuta.

Multumesc de raspuns.

Fac o scrisoare recomandata? O fac in doua exemplare si unul il trimit domniei sale? Trebuie sa o inregistrez undeva sau e de ajuns sa am dovada ca a primit scrisoarea?




Liliana Gradinaru a scris:

Notificati-l in scris, nu verbal, sa puteti dovedi. Eventual cu o punere in intarziere, daca e cazul.