In 2008, la invitatia parintilor, mi-am construit o casa pe terenul lor. Pentru a grabi putin lucrurile am convenit sa demaram toate procedurile pe numele lor (certificat urbanism, autorizatie constructie casa + gaze + electricitate, etc.) urmand ca la sfarsit sa efectuam dezmembrare si sa trecem casa pe numele meu.
Casa a fost finalizata din fonduri proprii 100%, iar in 2011 am reusit sa trecem casa in proprietatea mea printr-un act de donatie cu scutire de raport.
Problema pe care o intampin: din pacate terenul aferent casei care mi-a revenit in urma dezmembrarii de terenul parintilor nu respecta limitele de proprietate inscrise in Codul Civil, incalcandu-le de la Art. 611 "picatura stresinii" pana la Art. 615 "fereastra de vedere".
Mai exact terenul pe care parintii au fost de acord sa mi-l cedeze are limita de proprietate catre terenul lor SUB balconul meu, SUB streasina mea, nici vorba de 2 m intre balcon sau fereastra si limita de proprietate. Toate acestea in conditiile in care situatia terenului pe care a ramas parintilor ar fi permis fara probleme ca aceste limite sa fie respecatate si nu ar fi fost vorba decat de aproximativ 15 mp.
Aceasta situatie ma pune in imposibilitatea de a imi exercita pe deplin drepturile de proprietate asupra imobilului; nu pot sa il vand cu aceste probleme de ordin juridic.
Avand in vedere ca intampin o rezistenta (greu de explicat) din partea parintilor in ceea ce priveste repararea acestei situatii (am incercat sa-i conving sa-mi vanda cei 15 mp care ar rezolva problema), va rog sa-mi transmiteti daca exista cumva posibilitatea de a rezolva aceasta problema in justitie.
Intre timp am plecat din tara si, foarte probabil, nu ma mai intorc. As vrea sa vand aceasta casa si nu pot din simplul fapt ca nimeni nu vrea sa cumpere o casa ale care ferestre sa se deschida IN terenul vecinului sau sa scoata capul pe geam in spatiul aerian al vecinului....
Astept un raspuns si va multumesc...