Da, aveti dreptate anumite aprecieri au fost facute gratuit si au excedat cadrul juridic, recunosc :) (daca eram consultant si incasam bani, acest comportament ar fi fost inacceptabil)
Am citit cu atentie (totusi) si am vazut ca donatia a fost in drept si pentru teren si pentru casa, insa in fapt a fost doar pentru teren, caci casa am retinut ca s-a construit cu banii dvs. (deci la o adica puteti opune cumva acest fapt in instanta - sa speram ca nu va fi cazul).
Se evidentiaza inca odata ca lucrurile chiar si cele simple, dar negandite bine de la inceput, duc mai apoi la complicatii (trebuie sa invete si atii din aceste povesti).
Ca sa stam in cadrul juridic (de data asta), partea finala din primul meu raspuns ramane valabila, dat fiind caracterul de donatie a primului act. Intelegeti ?
Puteti intenta actiune in instanta, fara sansa de a obtine obligarea lor de a va vinde inca 15 metri, dat fiind caracterul de liberalitate a primului act, si dat fiind ca in aceste situatii prevaleaza principiul ocrotirii celui care si-a diminuat patrimoniul, impotriva celui care si-a procurat un avantaj material prin liberalitatea respectiva, adica dvs.
P.S. ..si scuze pentru ofense (nu o luati personal), dar m-am pus fara sa vreau in locul parintilor dvs.