Constructia gardului a fost facuta de mine exclusiv; nu a participat nimeni altcineva.
Nu imi este clar 100% ce inseamna " semn de necomunitate", presupun ca este orice semn care poate indica faptul ca proprietatea respectiva nu este un bun comun; daca e asa, atunci nu ar trebui sa fie niciun semn de necomunitate.
Precum spuneam, n-am nicio problema cu "gardul" sau "capra" vecinului, ci cu modul in care s-a desfasurat modificarea fara acordul/instiintarea mea; in plus, grosimea noului gard este (evident) mai mare decat cea anterioara si o parte din aceasta grosime este pe terenul meu fara ca eu sa-mi doresc acest lucru.
@legalmgm
Gardul este edificat pe limita comuna a proprietatilor; jumatate de temelie la mine, jumatate de temelie la vecin.
Gardul initial are toate cele de mai sus (proiect, autorizatie de constructie, receptie, acordul proprietarului vechi).
Intrebarea este daca nu avea nevoie si de acordul meu. Altfel, maine pot sa daram zidul facut de el si sa-l pun pe al meu la loc, nu ? Si tot asa, o tinem in daramari si recladiri. :)
Situatia pe care o raportez este in felul urmator:
- intre 2 proprietati exista gard despartitor construit de care mine (cu proiect, fundatie si tot ce trebuie); gardul este facut din panouri de plasa bordurata
- noul vecin - fara sa ma anunte - a daramat/taiat o bucata din acest gard pentru a-si face el gard din alt material (BCA); m-am trezit peste noapte cu gardul taiat si inlocuit
Intrebarile sunt:
- avea voie sa faca asa ceva fara acordul meu ? Daca nu, care sunt caile de atac daca nu ajungem la o intelegere amiabila.
- avea voie sa modifice tipul de material din care-i facut gardul fara re-proiectare ? Avea nevoie de ceva avize noi ?
- exista aspect penal in actiunea lui ? Ma gandesc aici la incalcarea proprietatii, deoarece noua bucata de gard intra cu cativa cm in terenul meu (chiar data e facut pe temelia existenta).