Buna ziua,
Pe scurt am un dosar penal care este in faza de judecata privind infractiunea de inselaciune si spalare de bani.Problema este ca sunt pe nedrept acuzat pt ca nu am savarsit cu intentie inselaciunea si spalare de bani nici macar nu fost.
Am avut o firma de recrutare,eram 2 asociati in firma si eu era eram administrator.Asociatul meu mi-a propus sa cesionam firma catre o cunostinata de a lui.Asociatul mia zis ca pe firma dupa ce o preia prietenul lui o sa deschida un sucursala in germania unde o sa activeze ca fabrica,desigur modificand si actul constitutiv conform noilor activitati.Eu oricum vroiam sa imi fac alta firma de logistica in care sa fiu singur si am acceptat cesiunea firmei.Faza este ca asociatul mi-a cerut sa incep inscrierea oamenilor inainte sa fie gata cesiunea pt ca e presat de timp,cesiunea dureaza 2-3 saptamani si sa nu astepte atata ca vrea sa inceapa cat mai repede noua activitate si pe cand este gata cesiunea sa aiba numarul de oameni inscrisi pe care sa ii duca in Germania.Eu am acceptat sa incep inscrierea persoanelor deuarece credeam ca totul o sa fie legal si am inceput in acelasi timp si cesiunea.Firma sa cesionat catre respectvul prieten al asociatului , fostul meu asociat si unchiul impreuna cu cel care a preluato au incasat pe oameni cu 130 euro pt transport, incheiat contracte de munca dar nu ia mai dus pe oameni nicaieri astfel oamenii fiind prejudiciati.(tooate acestea dupa ce sa cesionat firma).Eu dupa cesiune nu m-am mai implicat cu nimic in conducerea firmei si nu am mai avut tangenta cu ea.A inceput o urmarire penala facuta de un "domn" procuror cu o incompetenta iesita din comun,ironic este si sef sectia penala. Fostul asociat si unchiul acestuia au mintit la politie si au zis ca eu iam pus sa faca tot ce au facut,ca eu conduceam firma prin telefon vorbind cu angajatii si vorbeam tinandu-ma de nas sau cu soseta pe gura ca sa nu imi recunoasca angajatii vocea,ca la mine au ajuns banii din incasarile firmei etc.Persoana care a preluat firma a spus clar ca nu cu mine sa inteles la "afacere" si defapt cu unchiul fostului asociat sa inteles.In prima mea declaratie am zis ca nu stiu nicmic deuarece nu am vrut sa ii bag pe oameni la puscarie dar dupa 2 zile m-am razgandit si am dat o declaratie completa si am cerut mijloace de proba clare din care reiese ca spun adevarul si probele imi confirma declaratia.
Mai exact :Argumentand pe legea 82/2012 Am cerut
1-listing telefonic de la Orange pe nr meu si pe nr unchiului fostului asociat unde se vedea clar nu l-am contactat niciodata si nici nu ma contactat vreodata.
2-Localizari ale telefoanelor in timpul apelurilor unde se vedea clar ca nu eu am sunat la birouri si mai mult se vedea si persoana care suna si dadea dispozitii de conducere
3-Le-am furnizat informatii despre o alta infractiune care au facut-o respectivii si care era 100% identica cu asta de acum
4.-Le-am spus unde isi tin respectii banii,in ce tara si locatia exacta
5.-Le-am dat adresa unui al 2-lea sediu de la firma care nu era inregistratt la Registru Comertului,sediu care il foloseau respectivii
6- inregistrari telefonice
7- Martori Persoane juridice cu respectivii au incheiat contracte dupa cesionare pt a stabili cine conducea firma
8-Martori care avea cunostinta in cauza
9-Martori care stiau de situatia mea financiara din inaintea infractiunii pt a nu cumva ca procurorul sa presupuna ca banii mei provin din infactiune
Astea sunt doar cateva
Declaratiile partilor vatamate sau luat in grup de 20-30 persoane astfel ca fiecare parte vatamate a auzit ce a declarat celalalt.Eu stiu ca trebuie luate individual ca declaratia data sa nu fie influentata de alta declaratie si pentru stabilirea exacta a starii de fapt.Cum Dumnezeu se asteptau politistii si procurorul ca in declaratiile alea sa fie relat adevarul find date in gramada de 30 persoane.Clar ca fiecare persoana a mai zis in declaratie si ce a auzit de la altii doar ca sa dea mai bine in fata politistilor,chiar daca poate persoanei aceleia nu i sa zis de la firma ce a scris el in declaratie. IN 2014 nu exista o norma Metodologica sau o procedura stabilita de lege care sa ii oblige pe politisti sa respecte o procedura???
Domnul procuror din faza de urmarire penala a respins Toate probele,dar ma refer chiar toate au fost respinse,perchezitii la adresele furnizate nu au fost facute,martorii toti respinsi,inregistrarile respinse,localizari listing respinse mai mult unul dintre inculpati respectiv Unchiul asociatului a fost pus ca Martor desi atat persoana care a preluat firma cat si angajatii l-au incriminat.
Problema este ca au trecut 6 luni si Orange nu mai poate sa imi furnizze informatiile cerute mai sus,chiar daca le accepta judecatorul si le cere la Orange acestia nu le mai au.
Probele respinse de procuror au fost clar ca de aia ca nu am recunoscut si stia ca in urma probelor cerute de mine nu ma poate trimite in judecata pt infractiunea de inselaciune si spalare de bani,in cel mai rau caza de favorizarea infractorului.Iar daca el era asa convins de vinovatia mea atunci din informatiile de la Orange ar fi fost niste probe indubitabile in favoarea parchetului.In 2014 cum este posibil trimiti pe cineva in judecata scriind in rechizitoriu ca vorbea la telefon cu soseta pe gura sau tinanduse de nas???WTF,cand Orange Romania putea sa ii dea toate informatiile unde se vedea clar in localizari cine vorbea,locatille de unde se vorbea,locatiile telefoanelor inculpatilor etc si cine cu cine tinea legatura.Mai mult imi pune si sechestru pe suma de 48.000 Euro zicand ca e din infractiune cand am iam furnizat vreo 10 martori care au vazut banii la mine cu 3 luni inainte de infractiune si stiau si provenienta lor.Eu eram in stare de arest cand am cerut martorii,nu avea cum sa zica ca am cerut eu martorilor sa declare in favoarea mea.Din arest nu poti vorbi la telefon decat cu politistul langa tine.
Va rog sa ma ajutati ca fac cu nervii.Am 2 avocati alesi dar as vrea si parerea dumneavoastra.
Cum pot face plangere impotriva procurorului asupra faptului ca mi-au fost respinse probele care era utile,pertinente si concludente cauzei ,care acum sunt in imposibilitatea de a fi furnizate din cauza trecerii unei perioade mari de timp
Cum pot face plangere impotriva procurorului ca la pus in calitate de martor pe un inculpat.(clar ca buna ziua orice persoana din tara asta fara nici un studiu juridic dupa ce citea declaratiile angajatilor si a patronului il punea pe Unchiul asociatui ca Inculpat)
Plnangeri conform Noului Cod Penal si NCPP
Mai grav si faptele au fost incadrate gresit,,,procurorul nu a tinut cont de Codul Fiscal,Legea Societatilor Comerciale ,Codul Civil etc..dar din ce am observat judecatorii nu citesc dosarele si declaratiile,ei citesc doar rechizitoriu.
Precizez ca am trecut de camera preliminara.Sunt in faza de judecata unde sunt chemati martori.
Suntem in Romania si din pacate prea multi oameni incompetenti sunt pusi in functii mari pe pile si relatii.
Multumesc anticipat pt ajutor!