avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Activitate tudoracheelvis

Activitate tudoracheelvis

Răspuns la discuția Dobanda legala calculata SC
tudoracheelvis a scris:

Buna ziua,
Am de recuperat (eu ca societate comerciala ), 3400 lei de la alta societate comeciala, instanta s-a pronuntat printr-o sentinta ca obliga parata la plata sumei de 3400 lei plus dobanda legala calculata de la data scadenta a facturii(3400lei) si pana la 06.06.2014(la zi).Mentionez ca data scadenta a facturii a fost pe 28.05.2011.
Cum se calculeaza aceasta dobanda legala, se ia in considerare si dobanda legala remuneratorie, dobanda penalizatoare standard, dob penalizatoare pt raporturi intre profesionisti?
Cat ar trebuii sa fie acesta dobanda? Ma puteti ajuta cu un calcul, un exemplu?

Ma poate ajuta cineva cu un raspuns,avand in vedere ca in sentinta specifica sa calculez dobanda legala de la data scadenta (adica dobanda penalizatoare Dobanda legala penalizatoare pentru raporturi intre profesionisti - conform art 3 alin 2(1)
este dob. remuneratorie+8%)?
Asa ar fii corect sa calculez doar dobanda penalizatoare?sau trebuie calculat si si dobanda legala remuneratorie?
Buna ziua,
Am de recuperat (eu ca societate comerciala ), 3400 lei de la alta societate comeciala, instanta s-a pronuntat printr-o sentinta ca obliga parata la plata sumei de 3400 lei plus dobanda legala calculata de la data scadenta a facturii(3400lei) si pana la 06.06.2014(la zi).Mentionez ca data scadenta a facturii a fost pe 28.05.2011.
Cum se calculeaza aceasta dobanda legala, se ia in considerare si dobanda legala remuneratorie, dobanda penalizatoare standard, dob penalizatoare pt raporturi intre profesionisti?
Cat ar trebuii sa fie acesta dobanda? Ma puteti ajuta cu un calcul, un exemplu?