avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dobanda legala calculata SC
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dobanda legala calculata SC

Buna ziua,
Am de recuperat (eu ca societate comerciala ), 3400 lei de la alta societate comeciala, instanta s-a pronuntat printr-o sentinta ca obliga parata la plata sumei de 3400 lei plus dobanda legala calculata de la data scadenta a facturii(3400lei) si pana la 06.06.2014(la zi).Mentionez ca data scadenta a facturii a fost pe 28.05.2011.
Cum se calculeaza aceasta dobanda legala, se ia in considerare si dobanda legala remuneratorie, dobanda penalizatoare standard, dob penalizatoare pt raporturi intre profesionisti?
Cat ar trebuii sa fie acesta dobanda? Ma puteti ajuta cu un calcul, un exemplu?
Cel mai recent răspuns: tudoracheelvis , utilizator 10:38, 10 Iunie 2014
tudoracheelvis a scris:

Buna ziua,
Am de recuperat (eu ca societate comerciala ), 3400 lei de la alta societate comeciala, instanta s-a pronuntat printr-o sentinta ca obliga parata la plata sumei de 3400 lei plus dobanda legala calculata de la data scadenta a facturii(3400lei) si pana la 06.06.2014(la zi).Mentionez ca data scadenta a facturii a fost pe 28.05.2011.
Cum se calculeaza aceasta dobanda legala, se ia in considerare si dobanda legala remuneratorie, dobanda penalizatoare standard, dob penalizatoare pt raporturi intre profesionisti?
Cat ar trebuii sa fie acesta dobanda? Ma puteti ajuta cu un calcul, un exemplu?

Ma poate ajuta cineva cu un raspuns,avand in vedere ca in sentinta specifica sa calculez dobanda legala de la data scadenta (adica dobanda penalizatoare Dobanda legala penalizatoare pentru raporturi intre profesionisti - conform art 3 alin 2(1)
este dob. remuneratorie+8%)?
Asa ar fii corect sa calculez doar dobanda penalizatoare?sau trebuie calculat si si dobanda legala remuneratorie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare sau dobanda remuneratorie silviu1975 silviu1975 Buna ziua, Asociatie de proprietari castiga cu sentinta definitiva un proces cu un proprietar ce a refuzat sa plateasca cota parte de la reabilitarea ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala : buna ziua, short story : acum 3 ani am dat (persoana fizica ) ... anemoni anemoni Buna ziua, Short story : acum 3 ani am dat (persoana fizica ) un avans pt un imobil .(promisiune bilaterala de vanzare cumparare). NU si-au respectat ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul penalitati carymen carymen buna ziua! am o factura cu scadenta la 31.03.2008 in valoare de 13.506,14 ron; eu achit : - 2200 la 27.02.2008 1000 ron la 20.05.2008 1000 ron ... (vezi toată discuția)