Definiti "pericol pentru copil". Am discutat ieri cu un avocat si mi-a spus ca numai in cazul in care a suferit condamnari si nu orice fel de condamnari, ci doar pentru pedofilie, pot sa stau linistita...in rest, copilul poate fi luat de catre tata fara probleme.
Fara sulta. Am mers la notar, am semnat un act. Am cerut un duplicat si gata.
Nou mai poate fi si faptul ca la jumatatea lunii mai, in urma unor presiuni de nedescris, am mers la Valcea si i-am cedat partea mea de apartament printr-un act de partaj voluntar.
Nu exista atasament intre tata si copil pentru ca s-au vazut rar, tatal locuind in alt oras.Iar in zilele in care s-au intalnit, tatal a considerat ca tot ceea ce trebuie sa faca este sa-l duca la pizza sau la un loc de joaca. Copilul are acum 7 ani si jumatate.
I-am explicat fostului sot ca o relatie intre el si copil se construieste vorbind fie si despre lucruri banale si ca nu este corect ca el sa se comporte ca un Mos Craciun de week-end.
Nu ma deranjeaza ca doreste sa-si exercite drepturile, ma ingrijoreaza ƒ motivul pentru care vrea sa faca acest lucru dupa atata timp. In cateva discutii mai aprinse mi-a lasat de inteles ca se va sinucide daca...(motivul nu e relevant!), recent mi-a spus ca "va iesi din viata noastra" daca imi voi vedea de viata. Nou este faptul ca am hotarat sa nu-i mai raspund tot timpul la telefon si nici la orice ora. Sunt sigura ca nu interesul copilului este important pentru el si actioneaza in virtutea unui orgoliu fara margini, dar asta nu se poate dovedi.
Acum 6 ani mi-a fost incredintat minorul spre educare si ingrijire. Acum fostul sot solicita custodie comuna si relatii personale cu minorul. Ce trebuie sa fac tinand cont de faptul ca minorul nu este atasat de tatal lui.