avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna si relatii personale cu minorul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna si relatii personale cu minorul

Acum 6 ani mi-a fost incredintat minorul spre educare si ingrijire. Acum fostul sot solicita custodie comuna si relatii personale cu minorul. Ce trebuie sa fac tinand cont de faptul ca minorul nu este atasat de tatal lui.
daca sotul solicita in instnta acest lucru nu aveti prea mare lucru de facut caci este dreptul sau. Acum, depinde foarte mult de Dvs cum intelegeti ca fiul Dvs sa aiba legaturi cu tatal sau. Daca considerati ca aceste legaturi il prejudiciaza pe minor va puteti opune dar, in functie de motivele aratate de tata tot instanta va decide. Pe de alta parte, chiar daca pana acum nu s-a interesat de el, poate ca tatal si-a dat seama de gresala si doreste sa o indrepte.
Instanta va decide exclusiv in interesul minorului si ar trebui ca si Dvs sa faceti la fel.
Copii au nevoie atat de tata cat si de mama, poate ar fi cazul sa-i dati o sansa sa se apropie de copil.Ce ar putea fi rau in asta?!
de ce nu exista atasament intre tata si copil?
cati ani are copilul si de ce nu a cerut pana acum, ce e nou ?
Nu exista atasament intre tata si copil pentru ca s-au vazut rar, tatal locuind in alt oras.Iar in zilele in care s-au intalnit, tatal a considerat ca tot ceea ce trebuie sa faca este sa-l duca la pizza sau la un loc de joaca. Copilul are acum 7 ani si jumatate.
I-am explicat fostului sot ca o relatie intre el si copil se construieste vorbind fie si despre lucruri banale si ca nu este corect ca el sa se comporte ca un Mos Craciun de week-end.
Nu ma deranjeaza ca doreste sa-si exercite drepturile, ma ingrijoreaza ƒ motivul pentru care vrea sa faca acest lucru dupa atata timp. In cateva discutii mai aprinse mi-a lasat de inteles ca se va sinucide daca...(motivul nu e relevant!), recent mi-a spus ca "va iesi din viata noastra" daca imi voi vedea de viata. Nou este faptul ca am hotarat sa nu-i mai raspund tot timpul la telefon si nici la orice ora. Sunt sigura ca nu interesul copilului este important pentru el si actioneaza in virtutea unui orgoliu fara margini, dar asta nu se poate dovedi.
In cateva discutii mai aprinse mi-a lasat de inteles ca se va sinucide daca...(motivul nu e relevant!), recent mi-a spus ca "va iesi din viata noastra" daca imi voi vedea de viata.

E liber sa faca ce doreste, asa cum sunteti si dvs libera sa va vedeti de viata, nu trebuie sa va apese astfel de amenintari, sa va socotiti responsabila.
Daca nu reuti sa dovediti ca e un pericol pt copil, va avea castig de cauza in instanta.

Alte discuții în legătură

Relaþia bunicilor cu nepoþii în urma divorþului BunicaMP BunicaMP În cazul divorţului în cadrul unei familii cu copii există reglementări juridice referitor la relaţia bunicilor cu nepoţii? (vezi toată discuția)
Custodie comuna Zapezica Zapezica La custodie comuna cat timp petrece cu mama și cât cu tata copilul... Legal (vezi toată discuția)
stabilire program vizitare minor matildamihai matildamihai Divortat,custodia copilului acordata sotiei,sotia recasatorita cu un roman,plecata in Germania cu copilul fara acordul meu.In Romania la divort nu mi s-a ... (vezi toată discuția)