avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters323163

Activitate ContSters323163

Da, casatoria a fost oficiata in Romania si transcrisa de autoritatile elene. Eu am pastrat cetatenia romania. Avocatul pe care l-am contactat mi-a spus ca am dreptul la 10-15 % din cladirea construita si am dreptul de asemenea la o parte din bunurile achizitionate, dar imi spune ca nu se merita tot efortul financiar pentru ca ma aflu in dificultate. Veniturile fiscale declarate ale sotului depasesc 30 000 euro, cele nedeclarate fiind mult mai mari. Mi se pare nedrept, copiii ar trebui sa beneficieze, e tatal lor. Eu am fost pusa in imposibilitate de a-mi gasi un loc de munca respectand dorinta sotului de a veni intr-o tara straina. Cat timp copiii sunt inca mici, nu exista riscul sa fie luati de langa mama, cel putin asa sustine avocatul. Probabil de anul viitor nu voi mai fi asa norocoasa, baietelul va avea 10 ani.
Mai am o nelamurire in legatura cu numele copiilor. Avand nume de provenienta straina, nu as vrea sa le ingreunez situatia in Romania si sa sufere de pe urma discriminarii.Daca imi sunt incredintati definitiv spre crestere si educare, pot cere schimbarea numelui copiilor? As dori sa stiu exact care este situatia pentru a opta eventual si eu pentru pastrarea numelui, desi nu imi doresc acest lucru.
Buna ziua, impreuna cu sotul meu am decis sa ne despartim pe cale amiabila, este de acord cu incredintarea celor 2 copii, un baietel de 9 ani si o fetita de 6 ani.Este de asemenea de acord sa plateasca o pensie alimentara de 600 euro pe luna in conditiile in care veniturile sale se ridica la 30 000 euro anual.Toate acestea doar daca eu renunt la toate bunurile cumparate in timpul casatoriei, nu este de acord nici sa imi dea lucrurile personale, cadouri sau bijuteriile copiilor.Am avut o relatie frumoasa timp de 12 ani, acum suntem pe punctul de a pune capat unei casnicii de 7 ani. La rugamintea sotului eu nu am lucrat in acesti ani decat foarte putin, iar mutarea in Grecia m-a pus in dificultate, de profesie eu fiind invatatoare.In timpul casatoriei am costruit o casa cu bani de la tatal lui, cu banii din salariul sotului si am facut diverse imbunatatiri prin credite bancare. Am cumparat foarte multe lucruri impreuna, am mobilat o casa intreaga. Am dreptul legal la ceva din toate acestea? Copiii nostri au dreptul sa locuiasca in acea casa? Ce se intampla cu toti banii din conturi?Majoritatea sunt proveniti din chirii pe care sotul le obtine din inchirierea unor imobile proprii dar nu aduce banii acasa.Ce pot face legal? Sa accept un divort amiabil si sa renunt la tot? Sa ma multumesc cu pensia pe care doreste sa o plateasca? Imi e mila de copiii si de tot, este cu putinta ca dupa 7 ani de casnicie, chiar daca eu nu am muncit, sa nu am dreptul la nimic?Pentru ca este un pasionat de jocuri de noroc eu nu am incredere ca va plati pensie alimentara sau ne va sprijini financiar. Ce pot face legal, care este calea cea mai inteleapta de urmat?
:(( Sunt supusa in permanenta unui santaj psihic \" daca vrei sa iei copiii si sa pleci acestea sunt conditiile\". Ma aflu intr-o tara straina, eu nu am mijloace sa ma intretin aici nici pe mine, nici copiii. In Romania detin o casa proprietate personala si am sperante ca pot gasi un loc de munca.Copiii sunt nascuti in Romania , detin si cetatenie elena.Imi este efectiv groaza ca nu voi reusi sa plec cu copiii daca nu semnez actele prin care renunt la tot. Convietuirea noastra a devenit imposibila, in toti acesti ani am fost tratata ca o sluga in casa.Tot ce doresc este binele copiilor , nu vreau sa devina subiect de razboi prin tribunale, dar mi-as dori sa pot ptroteja drepturile lor.