Buna ziua,
As dori sa stiu sub incidenta carei legi mai intra apartamente care au fost cumparate cu legea 112. Adica ce risc daca as cumpara de la un proprietar care a cumparat un apart. cu legea 112, in situatia in care ma interesez la primarie daca au existat / exista revendicari pe apart. sau pe imobl. Daca nu exista si il cumpar, iar peste 5 ani apare o revendicare care se solutioneaza favorabil ce mi se intampla, eu avand acte in regula pe acel apart. ? Ce lege poate fi consultata acum, banuiesc ca ne am aliniat legilor UE. Este in vigoare legea 1/2009 (legea Voiculescu) ? Oricum, legile se pot schimba in timp. Pot avea probleme in viitor chiar daca la data cumpararii istoricul apart. arata ca nu il revendica nimeni?
Multumesc pentru raspuns (si trimitere la o lege in vigoare care sa ma lamureasca):))
Buna ziua,
Am incheiat de cca 2 luni un contract de inchiriere pentru un apart. pe care il detin cu un ONG - in contractul inregistrat la ANAF este precizat termenul de plata, precum si perioada admisa de intarziere (7 zile). Persoanele cu care am incheiat contractul nu au respectat termenul de plata (au depasit si cele 7 zile). Este greu de comunicat cu ei, promit ca fac plata in cateva zile, apoi mai trece 1 sapt.-2 fara sa se intample nimic. Intrebarea mea este - daca voi considera de cuviinta, cum pot rezilia contractul cel mai simplu, este nevoie de semnatura lor chiar daca nu respecta clauzele contractului si nu platesc? Unde sa ma adresez? Eu platesc impozit la Anaf si daca situatia nu se indreapta, ies in paguba si imi pierd si timpul. Ce lege reglementeaza rezilierea in acest caz (cu pers. juridice / ONG etc) ? Ce e de facut daca nu platesc, am nevoie de semnatura lor pentru reziliere si nu coopereaza, cum se face evacuarea? Va multumesc pentru ajutor.