avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Activitate amvlad

Activitate amvlad

Buna ziua,


Sunt administratorul unei companii romanesti ce are drept asociat unic o alta companie straina (Danemarca). Practic, toate incasarile se fac pe compania daneza, in Romania avand o mana de oameni care produc, neexistand o sursa de venituri.

Astfel, am ajuns la concluzia ca trebuie sa facturam lunar compania daneza pt diferite servicii (pentru a acoperi cheltuielile companiei romanesti: salarii, chirii etc.)

Momentan, SRL-ul este neplatitor de TVA. Intre timp, am aflat ca pentru a factura in strainatate trebuie sa fim inscrisi in ROI (registrul intracomunitar). Pentru a fi in ROI, trebuie sa fim platitori de TVA.

Acum apare problema. Sediul social este la biroul unui avocat. Nu-l putem muta deocamdata, pt ca spatiul de lucru efectiv e intr-un coworking space unde administratorul nu ne poate ajuta cu sediu social sau punct de lucru.

Astfel, este imposibil sa facem cerere pt a fi platitori de TVA, din moment ce nu avem un sediu unde ANAF poate verifica spatiul de lucru...

Intrebare: Ar exista o solutie pt situatia de mai sus, in afara de a ne muta din acel coworking space intr-un spatiu nou unde putem declara si spatiu social?

Putem obtine banii de la compania "mama" fara a fi inregistrati in ROI (imprumut, investitii)?

Multumesc.