avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Metode Creditare SRL - asociat Persoana Juridica ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Metode Creditare SRL - asociat Persoana Juridica straina + problema sediu social

Buna ziua,


Sunt administratorul unei companii romanesti ce are drept asociat unic o alta companie straina (Danemarca). Practic, toate incasarile se fac pe compania daneza, in Romania avand o mana de oameni care produc, neexistand o sursa de venituri.

Astfel, am ajuns la concluzia ca trebuie sa facturam lunar compania daneza pt diferite servicii (pentru a acoperi cheltuielile companiei romanesti: salarii, chirii etc.)

Momentan, SRL-ul este neplatitor de TVA. Intre timp, am aflat ca pentru a factura in strainatate trebuie sa fim inscrisi in ROI (registrul intracomunitar). Pentru a fi in ROI, trebuie sa fim platitori de TVA.

Acum apare problema. Sediul social este la biroul unui avocat. Nu-l putem muta deocamdata, pt ca spatiul de lucru efectiv e intr-un coworking space unde administratorul nu ne poate ajuta cu sediu social sau punct de lucru.

Astfel, este imposibil sa facem cerere pt a fi platitori de TVA, din moment ce nu avem un sediu unde ANAF poate verifica spatiul de lucru...

Intrebare: Ar exista o solutie pt situatia de mai sus, in afara de a ne muta din acel coworking space intr-un spatiu nou unde putem declara si spatiu social?

Putem obtine banii de la compania "mama" fara a fi inregistrati in ROI (imprumut, investitii)?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Operatiune intracomunitara? ipi ipi Buna ziua, Sunt inregistrat ca PFA - CAEN 6201 - norma de venit - neplatitor de TVA si urmeaza sa prestez servicii unei companii inregistrate in S.U.A. dar ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii catre companie din ue Marilena Popa Marilena Popa Buna ziua Va rog sa ma ajutati intr-o problema : Persoana care obtine venituri din profesii liberale, neplatitoare de TVA doresc sa prestez servicii catre ... (vezi toată discuția)
Caz facturare tva ue Cik22 Cik22 Societate (SRL) din Romania, platitoare TVA (neinscrisa in ROI), comercializeaza diverse produse cu amanuntul. Ocazional, o societate comerciala din UE ... (vezi toată discuția)