mirebire a scris:
Incepeti prin a va aduce copilul acasa si a va ocupa de el .... nu e vorba despre "drepturile parintilor asupra copiilor" ci "responsabilitatile parintilor fata de copii".
Asa este, va dau dreptate, asta urmaresc si eu de aproape un an...zi de zi incerc sa o conving ca este mai important sa ne implicam noi ca parinti decat sa fim pentru copil doar niste vizitatori la bunici. Este destul de geeu insa pt ca nu accepta sa il aducem acasa (casa in care locuim in prezent este a parintilor ei, motiv pt care se poarta ca si cum ea ar avea ultimul cuvant), aduce fel de fel de motive...ca e incarcata profesional, ca are proiecte care ii mananca mult timp, ca e surmenata, ca vine tarziu acasa si ca nu se poate odihni cu copilul in casa....toate argumentele ei duc intr-o singura directie...vrea sa ma convinga ca prezenta copilului acasa o incurca din x motive ....cel mai invocat fiind cel al aspiratiilor profesionale pe care le are. Nu am refuzat ajutorul bunicilor si le-am multumit pt tot, dar deja in cazul nostru rolurile s-au schimbat...ei au devenit "parinti" si noi "bunici". Si cand il aducem acasa se poarta ca si cum ar vrea sa "scape" de el cat mai repede...efectiv nu vrea sa se implice si priveste statul cu copilul drept o piedica in calea afirmarii ei pe x planuri.
Tot ce am facut eu pt a petrece cat mai mult timp cu piticul, am facut-o pt mine si pt ca nu concep sa treaca o zi fara sa-l vad sau sa ne petrcem cat mai mult timp impreuna , nu ca sa adun argumente in favoarea mea.
Nu doresc solutia unui divort, dar o iau in calcul daca situatia actuala se mentine...simt ca timpul trece si nu pot fi langa pitic atunci cand creste sau in momentele cele mai importante din viata lui pt ca maica-sii nu ii mai pasa si se multumeste sa-l lase 95% din timp la parintii ei. Ce ma deanjeaza este faptul ca de fiecare data cand vreau sa fac ceva impreuna cu el, nu face decat sa imi puna bete in roate si sa se opuna la toate initiativele mele, spunandu-mi ca cea mai agreata varinata este sa stau cu el numai acolo unde pot fi sub supravegherea parintilor ei....ce sa mai zic...e hilar, stiu, caz ca asta mai rar am intalnit...o mama care nu vrea sa stea langa copilul ei si care il priveste ca pe o povara....
Pot spune ca raspunsurile priomite pana acum m,-au ajutat sa-mi fac o idee la ce as putea face in viitorul apropiat daca nu mai se mai intrevede nicio "raza de lumina".
Multumesc celor care mi-au raspuns pana acum si astept si alte sugestii...