avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate Bachus20

Activitate Bachus20

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un nou UPDATE: pare-se că numeroasele sesizări făcute la IPJ și Parchet i-a pus în mișcare pe domnii de la Poliție și au cam început să-și facă treaba în privința ghiolbanului. Din câte am înțeles au fost aplicate 3-4 amenzi consecutive, în ordine crescătoare a sumelor.

Nu știu exact ce i-a făcut cătelului, ori îl sedează, ori l-a castrat (merg pe varianta castratului) că de vreo 2-3 săptămâni este extrem de tăcut. Pe timpul nopții (cel puțin) nu mai latră deloc. Nici pe timpul zilei nu prea îl mai auzim.

Totuși avocata ne recomandă să mergem mai departe și cu procesul, întrucât putem cere daune morale de 15.000 lei, dar scopul în sine este lecția pe care i-o vom da lui nea Cais, nicidecum banii.

Totuși, indiferent ce sumă de bani va fi alocată drept "daune morale", am propus să facem un mare grătar în "cinstea" lui nea Cais, și mă voi asigura că va vedea cum se relaxează lumea pe banii lui :)

Până atunci, mai avem treabă. Dar, măcar e liniște..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


mrays99 a scris:

Adica a fost transmisa o adresa/scrisoare/notificare in care paratului i s-a adus la cunostinta prevederile legale....ex. unde se incadreaza fapta contraventionala si cat este amenda. ...cam asta inseamna "prelucrare". Teoretic, aceasta prelucrare se face scris, ca sa existe 0 dovada....nah, pentru evitarea oricarei forme de "abuz in serviciu"....nu stii peste ce procesoman dai. In functie de reclamatiile viitoare, daca paratul nu face nimic pentru a indrepta conduita potăii, este posibil ca reprezentantii Poliției sa constate si sa aplice prevederile respective.

gi-jane2 a scris:

nu inteleg cum adica i-au fost prelucrate prevederile...ma depaseste, nu cred ca i-a dat nici avertisment scris




Una peste alta, tot "avertisment" presupun că a primit, nu? :)

De aia nu mai poate el de avertismente.
Eu cred că voi mai face un exces de efort și voi organiza ca toți cei 20 de locatari câți ne-am adunat să facem câte o sesizare la IPJ în fiecare săptămână / o dată la 2 săptămâni.

Să vedem de câte declarații au nevoie băieții veseli până să înceapă să-și facă treaba..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


adriandimitriu a scris:

nu se gândește nimeni ca un câine gălăgios ar putea fi normal?


Pe timpul nopții, oră de oră, de răsună în tot cartierul? Ție ți se pare normal? Peste 70% dintre locuitori au câine, fie în apartament sau la curte, NICIUNUL nu zice nici pâs toată noaptea. Sau dacă face vreun zgomot, e doar de atenționare și durează maxim 1 minut.
Care e diferența? Acei câini au libertate totală în curte, sau locuiesc în casă cu stăpânii lor.

La -10°C câte sunt acum noaptea, să stai ca-ntr-o celulă de 4m2, cred și eu că te apucă pandaliile. Și de frig și tot îți vine să latri. Cum am scris și mai sus, el latră de "bine" ce îi este.
Oricine a avut vreodată câine, știe că lătratul excesiv indică o problemă, nicidecum că e el "vorbăreț/gălăgios"

Azi noapte a început să plouă de pe la 04:00 și de atunci a început și el să latre de zici că dărâma țarcul cu totul. Ce zici, e normal? Lătra la ploaie? :)
Bună ziua! Un mic update, am primit răspuns de la IPJ, ca urmare a sesizării făcute:

"Persoanei reclamate i-au fost prelucrate prevederile Legii 61/1991 republicată pentru Sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și prevederile Legii 205/2004 privind Protecția animalelor"

Îmi poate interpreta un avocat, vă rog, dacă acest lucru înseamnă că a fost sancționat pr-zis cu o amendă, sau pur și simplu un avertisment, de care îi va păsa cum îi pasă mamei de fotbal? :)

Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


claudio79 a scris:

Pana veti rezolva problema aceasta cu vecinii, aveti nevoie sa va odihniti bine. Pentru odihna, cea mai buna solutie din punctul meu de vedere ar fi sa utilizati dopuri de urechi din silicon. Asigura mai bine izolarea fonica decat cele obisnuite. Si eu le-am incercat si au avut succes. Cele mai bune pentru mine au fost acestea dar puteti de asemenea incerca si alt producator. Nu sunt afiliat la niciun comerciant, vorbesc doar ce am gasit eu cel mai bun pe piata in materie de izolare zgomote din exterior.
[ link extern ]
Trebuie sa va odihniti noaptea pentru ca sanatatea e importanta, si aveti nevoie de odihna pentru a rezolva problema cu care va confruntati acum.
Numai bine!


Vă mulțumesc mult pentru sfat, însă asta e doar o soluție pentru o singură categorie de oameni: cei fără copii. Altfel, nu cred că îi poți pune unui prunc de câteva luni astfel de dopuri în urechi, și nici ca părinte nu îți permiți să porți și să nu îl auzi când se trezește :)

Ca fapt divers, m-am gândit și eu la această soluție temporară, deși nu știu cât de bine le voi suporta, dar merită încercat.

Oricum, trebuie rezolvată problema cât de repede posibil. Este inadmisibil să sufere zeci de familii din cauza unui ghiolban..
Culmea, cică ar mai fi și medic! Să i se-ntoarcă jurământul pe care l-a depus și nu-l respectă :)
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util


kosty40 a scris:

Nu prea cred ca veti avea o rezolvare...Nu este vina lui ca s-au construit blocuri acolo...atata timp cat este hranit si nu a ranit pe nimeni ,nu prea aveti ce ii face ca latra noaptea...Asta este o problema a urbanizari....Plus ca nici nu sta in bloc ,ci la casa in aer liber...In afara de treaba neortodoxa ,slabe sanse....Eu am aceiasi problema ,stand la curte cu un vecin care il lasa liber noaptea si mai mananca si pasari din curti vecine....


Dar nici vina noastră. Iar programul de liniște este scris în legislație (22:00 - 08:00).

Dacă nu va merge cu sesizările la Poliție, vom trece mai departe în instanță.
Lumea interpretează greșit "democrația", în stilul "fac orice vreau în curtea mea".
Cu stăpânul NU există cale de înțelegere, chiar am motive să cred că nu este în deplinătatea facultăților mentale..

Mergem mai departe, cumva trebuie rezolvat.
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exclus așa ceva..

Cum am spus, sunt iubitor de animale, iar câinele chiar nu are nicio vină. El latră fiindcă stă închis în țarc non-stop.

Unii oameni pur și simplu sunt prea bătuți în cap pentru a deține un animal de companie..

Vă voi ține la curent cu ce se rezolvă. Cel mai probabil vom alege calea instanței..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulțumesc frumos pentru sfaturi, urma să facem sesizare și la Poliția Animalelor, deși observ că are apă și mâncare în țarc..însă măcar pentru faptul că îl ține închis non-stop acolo să-i facă ceva. În momentul în care vezi un câine că mușcă (la propriu) din podeaua și gratiile țarcului, ceva clar nu este în regulă.

Ca ultimă soluție îl vom açtiona în instanță, însă știu că un astfel de proces durează mult...iar noi suferim zilnic.
Bună seara! Ne-am mutat recent într-un apartament mai mare, într-o comună în care s-au construit complexe de blocuri, însă se mai învecinează (în unele zone) și cu alte case.
Zona este în schimb foarte liniștită, de aceea am și ales-o (inițial) + că voiam să evităm aglomerația și poluarea din oraș (care este la ~ 5km distanță).

Toate bune și frumoase, până anul trecut când un vecin care deține o casă + curte s-a trezit că e mare iubitor de câini, a construit un țarc metalic de 4 m2 și a "aruncat" acolo un ciobănesc german, pe care îl ține închis 24/7.

Desigur, câinele din frustrare/plictiseală/singurătate, latră non-stop..MAI ALES noaptea.

Inițial s-a încercat înțelegerea amiabilă cu proprietarul, nicio șansă. A zis că face orice dorește în curtea lui și ne persifla că o să mai aducă un lup, ca să latre noaptea "în duet".

De aici am început să facem reclamații la Poliție, tot nimic. Mereu ne spuneau cei de la Poliție că a fost avertizat stăpânul câinelui și apoi închideau petiția.. Nici nu știu dacă a fost sancționat în vreun fel, probabil doar avertisment și de aici și durerea în..pix :)

Ajungând în pragul disperării, ne-am adunat ~20 de locatari și am făcut o petiție, prin intermediul Asociației de Proprietari de care aparținem și am depus-o la Parchet.

Cei de la Parchet de 3 luni de zile ne tot duc cu zăhărelul că mai durează, că a fost protest, că e programul încărcat, că X e în concediu..și tot așa..

Nu sunt o persoană sensibilă de fel, sunt și iubitor de animale și înțeleg întrutotul că și anume câinele nu are nicio vină. Dar pe timpul nopții zgomotul este infernal, cu geamurile închise!! Nici nu vreau să știu ce vom face la vară, când nu poți sta mereu cu geamurile închise noaptea..

Eu unul nu am copii, am somnul destul de profund și dacă prind o "undă" bună, rareori reușește să mă trezească. Însă avem vecini cu și anume copii mici, nu reușesc să închidă un ochi, sunt zombie săracii părinți..

Nu știm ce altceva să mai facem! Poliția ne-a spus foarte relaxată că legea 61/1991 nu prevede ceva concret în privința zgomotelor produse de lătratul unui câine..

Daca aveți vreun sfat/vreo sugestie, v-am fi recunoscători..

Vă mulțumesc pentru sfaturi! Se pare că oricum nu sunt toți locatarii de acord, deci cel mai probabil voi face cum a scris cineva mai sus, vând și să își bată capul singuri mai târziu :)

Eu am vrut să fac ceva benefic tuturor, dar unde nu există înțelegere/posibilitate, chiar nu pot face mai mult..