avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lătrat câine - perturbarea liniștii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lătrat câine - perturbarea liniștii

Bună seara! Ne-am mutat recent într-un apartament mai mare, într-o comună în care s-au construit complexe de blocuri, însă se mai învecinează (în unele zone) și cu alte case.
Zona este în schimb foarte liniștită, de aceea am și ales-o (inițial) + că voiam să evităm aglomerația și poluarea din oraș (care este la ~ 5km distanță).

Toate bune și frumoase, până anul trecut când un vecin care deține o casă + curte s-a trezit că e mare iubitor de câini, a construit un țarc metalic de 4 m2 și a "aruncat" acolo un ciobănesc german, pe care îl ține închis 24/7.

Desigur, câinele din frustrare/plictiseală/singurătate, latră non-stop..MAI ALES noaptea.

Inițial s-a încercat înțelegerea amiabilă cu proprietarul, nicio șansă. A zis că face orice dorește în curtea lui și ne persifla că o să mai aducă un lup, ca să latre noaptea "în duet".

De aici am început să facem reclamații la Poliție, tot nimic. Mereu ne spuneau cei de la Poliție că a fost avertizat stăpânul câinelui și apoi închideau petiția.. Nici nu știu dacă a fost sancționat în vreun fel, probabil doar avertisment și de aici și durerea în..pix :)

Ajungând în pragul disperării, ne-am adunat ~20 de locatari și am făcut o petiție, prin intermediul Asociației de Proprietari de care aparținem și am depus-o la Parchet.

Cei de la Parchet de 3 luni de zile ne tot duc cu zăhărelul că mai durează, că a fost protest, că e programul încărcat, că X e în concediu..și tot așa..

Nu sunt o persoană sensibilă de fel, sunt și iubitor de animale și înțeleg întrutotul că și anume câinele nu are nicio vină. Dar pe timpul nopții zgomotul este infernal, cu geamurile închise!! Nici nu vreau să știu ce vom face la vară, când nu poți sta mereu cu geamurile închise noaptea..

Eu unul nu am copii, am somnul destul de profund și dacă prind o "undă" bună, rareori reușește să mă trezească. Însă avem vecini cu și anume copii mici, nu reușesc să închidă un ochi, sunt zombie săracii părinți..

Nu știm ce altceva să mai facem! Poliția ne-a spus foarte relaxată că legea 61/1991 nu prevede ceva concret în privința zgomotelor produse de lătratul unui câine..

Daca aveți vreun sfat/vreo sugestie, v-am fi recunoscători..

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contactați un avocat si il dati in judecata, colectiv sau dvs si restul martori.

Art. 1349

Răspunderea delictuală

(1) Orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.

(2) Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.

(3) În cazurile anume prevăzute de lege, o persoană este obligată să repare prejudiciul cauzat de fapta altuia, de lucrurile ori animalele aflate sub paza sa, precum şi de ruina edificiului.




Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2024
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parchetul.nu are cum sa va ajute ,pierdeți timp și va faceți speranțe degeaba,neexistând o fapta penala.Sesizari peste sesizări în scris Politie Locala,DSP.,Politia Animalelor etcetc.Nu vorbe ci sesizări în scris cu nr inregistrare,depuse posta .Apoi av acțiune în răspundere civila delictuala,daune morale etcetc.Din păcate asta e viata ,autoritățile sunt incompetente și impotentei,la tara puteau exista și alte neplăceri șamd..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulțumesc frumos pentru sfaturi, urma să facem sesizare și la Poliția Animalelor, deși observ că are apă și mâncare în țarc..însă măcar pentru faptul că îl ține închis non-stop acolo să-i facă ceva. În momentul în care vezi un câine că mușcă (la propriu) din podeaua și gratiile țarcului, ceva clar nu este în regulă.

Ca ultimă soluție îl vom açtiona în instanță, însă știu că un astfel de proces durează mult...iar noi suferim zilnic.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
oricum, rezolvati mai repede decat sa stati in pasivitate asteptand sa crape cainele
in opinia mea, nu rezolvati la protectia animalelor.
mai bine ca mine, nu va intelege nimeni, sa veniti cu un feedback cand rezolvati.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2024
gi-jane2, moderator
2 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sau rezolvați cazul prin metode mai neortodoxe.

Alte discuții în legătură

Despre latratul cainilor... radusb2004 radusb2004 Buna. Incerc sa fiu scurt si la obiect: in imediata vecinatate a locuintei in care stau se afla, intr-o curte ce apartine unei societati comerciale, aprox 15 ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului evgheni evgheni Stimati cititori locuiesc la bloc.Vecinul de deasupra detine un caine de talie mare care latra infernal,in special noaptea. Am discutat cu vecinul si mi-a ... (vezi toată discuția)
Caine "de apartament" insuportabil Lucian_Stroe Lucian_Stroe Vecinii de deasupra detin un caine \"de apartament\" pe care nu-s in stare sa-l controleze, astfel ca acesta latra intr-un mod insuportabil, la absolut orice ... (vezi toată discuția)