avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Despre latratul cainilor...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Despre latratul cainilor...

Buna. Incerc sa fiu scurt si la obiect: in imediata vecinatate a locuintei in care stau se afla, intr-o curte ce apartine unei societati comerciale, aprox 15 caini (nu sunt catelusi, sunt adevarati dulai) care latra zi de zi si - mai ales - noapte de noapte. Nu va puteti imagina cat de neplacut e sa auzi, in fiecare noapte, 15 caini latrand sub fereastra ta!.. De 3 ani de zile fac sesizari la politia comunitara, la primarie, la asociatia care administreaza cainii fara stapan, am atasat si imagini video, dar degeaba. Raspunsurile primite s-au invartit in jurul aceleiasi idei: "pana la construirea unor adaposturi pentru caini nu putem face nimic, legea protectiei animalelor nu ne permite sa facem nimic". Precizez ca, din spusele celor de la politia comunitara, 7 dintre ei au carnete de sanatate, iar restul sunt maidanezi. Cainii circula in voie si pe strada, portile fiind deschise ziua.
As avea nevoie de un sfat: ce varianta sa aleg?
a) sa dau in judecata societatea care detine spatiul respectiv? Sincer sa fiu, habar nu am cui apartine acel spatiu. E o suprafata cam cat 2 terenuri de fotbal, compartimentata in mai multe curti mai mici, separate prin niste garduri cu gauri in ele - cainii trec dintr-o curte in alta, prin acele gauri din gard.
b) sa dau in judecata statul roman, incapabil sa rezolve problema de 3 ani de zile (de cand fac sesizari)? El, statul roman, se agata de problema cainilor maidanezi, desi eu nu reclamam existenta unor caini maidanezi, ci existenta unei surse de poluare fonica!
c) sa fac actiune direct la CEDO, pentru incalcarea unui drept fundamental al omului - dreptul la un mediu sanatos?
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ionstanca , utilizator 19:09, 25 Ianuarie 2013
această problemă este aproape nerezolvabilă în statul de drept numit România : la noi mai multe drepturi au animalele decât oamenii.
1) o plângere la DVS : invocaţi pericolul câinilor în libertate, să vi se comunice câinii înregistraţi şi trataţi, carnetele lor de sănătate, zgomotul infernal şi evident pt nereguli sancţiunea cu amendă ;
2) la Primărie : să vi se comunice cine este acea societate; reclamaţi zgomotul produs ; pericolul celor ce ies în stradă etc etc şi solicitaţi-le rezolvare ;
3) la Unitatea de Poliţie de care aparţineţi pt cele mai sus, în plus : solicitaţi sancţionarea cu amendă pt larma produsă, invocaţi L.61/1991, modificată şi republicată.
Ceea ce imi cereti sa solicit de la primarie, politie etc (ma refer aici la amenzile aplicate) am solicitat, insa ei nu mi-au raspuns concret. Mai exact, au refuzat sa-mi spuna ce amenzi au dat (si daca au dat). S-au rezumat la a-mi spune ca "politistii locali monitorizeaza zona, urmand sa ia masuri impotriva celor care incalca legea". Adica e ceva de genul: "stati linistit, noi ne facem treaba." Isi fac treaba pe naiba, ca eu ma trezesc de 3-4 ori in fiecare noapte de latratul cainilor!

Am punctat si pericolul generat de iesirea lor in strada - nu s-a rezolvat nici problema asta. Le-as propune celor care refuza sa ia masuri sa-s lase copiii la joaca in zona respectiva. Doar atat le-as mai propune... Ca ce le-am propus pana acum - nici vorba sa-i intereseze!

Despre solicitarea unor date legate de carnetele lor de sanatate - sincer nu m-a preocupat chestia asta, deoarece cainii aia latra indiferent daca au sau nu carnete de sanatate. Politia comunitara a spus ca 7 au carnete de sanatate, iar restul sunt maidanezi. I-am crezut pe cuvant, nu avea rost sa cercetez daca au sau nu dreptate. Pe mine ma intereseaza problema latratului, le-am propus chiar si varianta zgardei anti-latrat. Degeaba... Mai degraba mi-ar propune ei dopuri pt urechi!...

Numele societatii - cei de la primarie mi-au spus ca e HERA. Pe poarta scrie si VEKA, si INCERC... Dumnezeu stie ce-i acolo. Ca - asa cum am mai spus - spatiul e impartit in mai multe zone, cainii trec dintr-o parte in alta... va trebui sa ma judec cu 3 firme probabil, iar ei vor arunca fiecare vina dintr-o parte in alta...

Dupa 3 ani de zile de sesizari si nesomn, mi-am pierdut rabdarea de a mai solicita ceva de la primarie, DVS sau politia comunitara. Tinta mea e clara: instanta. As merge direct la pct c) prezentat de mine mai sus. Adica CEDO. Pot face asta, sau trebuie mai intai sa ma judec cu statul aici, in Romania?
Salut. Putem discuta pe privat te rog. Aceeasi problema o am si eu cu o vecina de la parter care si-a facut adapost de caini langa bloc. Am inceput procedura cu politia comunitara, primarie etc dar din ce vad aici se pare ca nu va avea nici o finalitate.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
andrei2013, utilizator
Salut Radu,

Citeste te rog aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Incearca sa iei legatura cu cel care a initiat acel topic. E posibil sa te poate ajuta.


In asemenea situatii maidanezii s-au dovedit mult mai inteligenti decit oamenii #-o

Probleme de genul acesta eu le rezolv direct cu maidanezii, nu mai discut cu oamenii.

Am avut si eu aceasi problema. Lucrez noaptea la documentatii sau discut cu clientii internationali si ma deranjau maidanezii.

Am cumparat doua aparate cu ultrasunete si cind incep sa latre deschid fereastra si fug sau tac imediat daca sunt intr-un tarc. Daca nu da rezultate trebuie "ajutati" sa priceapa ce vrei de la ei cu un baston telescopic cu electosocuri (eu le-am cumparat de la un magazin de arme). Cind se aplica acest tratament trebuie sa fluieri, sa siuieri, iar pe urma devine ciinele lui Pavlov. Daca le mai dai si cite o felie de salam si le spui ca nu mai trebuie sa latre ca aperi tu acel teritoriu, deveniti si prieteni =D>

Acum toti maidanezii din zona ma respecta, cind vad masina stiu ca a sosit stapinul teritoriului. Interesant ca daca ii tii un timp la distanta, nici alti ciini nu vin pentru ca li se pare suspect ca acolo nu este miros de ciine.

Poate nu reusesti din prima, dar cu putina perseverenta sigur reusesti. Ciini sunt animalele care se dreseaza cel mai usor.

In concluzile, invata "maidaneza" si vei fi incintat de rezultat.

Succes!
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2013
ionstanca, utilizator

Alte discuții în legătură

Poluare fonica non-stop. termenul de 30 de zile de raspuns la sesizare nerespectat, actiune in instanta radusb radusb Incerc sa fiu scurt si la obiect. In imediata vecinatate a blocului in care locuiesc se afla o curte in care isi desfasoara activitatea o societate comerciala. ... (vezi toată discuția)
Carta drepturilor fundamentale a uniunii europene, "incalcata de catre maidanezi" ionstanca ionstanca Am numarat peste 30 de articole din Carta drepturilor fundamentale \"incalcate de catre ... (vezi toată discuția)
Caine "de apartament" insuportabil Lucian_Stroe Lucian_Stroe Vecinii de deasupra detin un caine \"de apartament\" pe care nu-s in stare sa-l controleze, astfel ca acesta latra intr-un mod insuportabil, la absolut orice ... (vezi toată discuția)