avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Despre latratul cainilor...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Despre latratul cainilor...

Buna. Incerc sa fiu scurt si la obiect: in imediata vecinatate a locuintei in care stau se afla, intr-o curte ce apartine unei societati comerciale, aprox 15 caini (nu sunt catelusi, sunt adevarati dulai) care latra zi de zi si - mai ales - noapte de noapte. Nu va puteti imagina cat de neplacut e sa auzi, in fiecare noapte, 15 caini latrand sub fereastra ta!.. De 3 ani de zile fac sesizari la politia comunitara, la primarie, la asociatia care administreaza cainii fara stapan, am atasat si imagini video, dar degeaba. Raspunsurile primite s-au invartit in jurul aceleiasi idei: "pana la construirea unor adaposturi pentru caini nu putem face nimic, legea protectiei animalelor nu ne permite sa facem nimic". Precizez ca, din spusele celor de la politia comunitara, 7 dintre ei au carnete de sanatate, iar restul sunt maidanezi. Cainii circula in voie si pe strada, portile fiind deschise ziua.
As avea nevoie de un sfat: ce varianta sa aleg?
a) sa dau in judecata societatea care detine spatiul respectiv? Sincer sa fiu, habar nu am cui apartine acel spatiu. E o suprafata cam cat 2 terenuri de fotbal, compartimentata in mai multe curti mai mici, separate prin niste garduri cu gauri in ele - cainii trec dintr-o curte in alta, prin acele gauri din gard.
b) sa dau in judecata statul roman, incapabil sa rezolve problema de 3 ani de zile (de cand fac sesizari)? El, statul roman, se agata de problema cainilor maidanezi, desi eu nu reclamam existenta unor caini maidanezi, ci existenta unei surse de poluare fonica!
c) sa fac actiune direct la CEDO, pentru incalcarea unui drept fundamental al omului - dreptul la un mediu sanatos?
Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ionstanca , utilizator 19:09, 25 Ianuarie 2013
Cainii sunt in curtea de vizavi, intr-o curte ce are o suprafata cam cat 2 terenuri de fotbal, deci o suprafata imensa (trebuia sa se faca un ansamblu de blocuri, dar a venit criza si nu s-a mai facut). Pun aici un mic filmulet pt a fi inteles mai bine - e filmare pe timp de noapte, nu se vede intreaga suprafata, ci doar zona cea mai apropiata de mine.
[ link extern ]
Am si alte imagini filmate, atat de zi, cat si de noapte, ore intregi, dar sunt foarte mari, e mai complicat sa le atasez. Le-am pus pe dvd-uri.
Asadar, distanta din imagini e distanta minima fata de mine, cam de 40 m in linie dreapta (stau la etajul 9), nu cred ca un aparat cu ultrasunete are efect. Aia latra peste tot, sunt imprastiati pe toata suprafata. Latratul e deranjant si cand latra la o distanta mai mare. Vorbim, totusi, de latratul a 10-15 caini deodata, inclusiv pe timpul noptii cand e liniste in atmosfera si deranjeaza si latratul unui singur caine.
Si nu ar fi o solutie ca la 2 noaptea, cand aia latra, sa ma dau repede jos din pat, sa ma imbrac, sa ies afara in cea mai mare graba, sa ma urc pe gard pt a-i potoli cu aparatul ala - pana cobor, ei au terminat "sedinta". Iar la 4 dimineata, cand repriza de latrat se repeta, sa repet si eu acelasi scenariu... Apoi la ora 7... Si tot asa in fiecare noapte...
In sesizarile mele, le-am cerut celor de la politia comunitara sa-i oblige pe proprietari sa le puna zgarda antilatrat (7 din ei au carnete de sanatate, deci au stapan - asta mi-au spus cei de la politia comunitara). Nici vorba de vreo obligatie. Ei au doar drepturi. Obligatiile imi revin mie: sa cumpar diverse aparate, sa-mi pun dopuri in urechi sau sa-mi izolez fonic apartamentul. Si va jur ca sunt la zi cu plata taxelor si a impozitelor. Cuantumul impozitului nu l-am stabilit eu! L-au stabilit ei, aia care se plang ca nu au bani sa ne ofere un mediu sanatos de viata! Mi-au cerut un leu impozit, le-am platit un leu. Mi-au cerut 10 lei, le-am dat 10 lei. Mi-au cerut 100, le-am dat 100. DE CE NU AU BANI? Trebuie sa dau mai mult decat imi cer? Asta ar fi chiar culmea: sa ma duc sa fac cerere la Primarie sa imi dea voie sa le platesc impozit dublu, ca sa aiba ei mai multi bani!!!
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
radusb2004, utilizator
Am pus pe net o mica selectie cu imagini filmate in vara-toamna lui 2012.
[ link extern ]
Sunt imagini filmate prin geamul de la dormitor, deci ala e sunetul pe care il aud din interiorul locuintei. Acolo, la "descriere" am trecut cateva chestii.
Am aflat, deci, in ultimii 3 ani, parerea autoritatilor, ceva de genul: "Suntem prea comozi sa va rezolvam problemele, nu contati pentru noi decat atunci cand va platiti impozitul".
Astept acum parerea avocatilor, inclusiv a celor iubitori de animale (ma includ in aceeasi categorie), sa gasim impreuna temeiul legal de rezolvare a problemei.
Si eu am avut problemele de genul acesta si acum este OK
Ma saluta chiar si vecinii care hraneau ciinii in scara blocului.

"Discutati" direct cu ciinii, sunt mai inteligenti decit oamenii :D

Invatati maidaneza sau apelati la serviciile unui dresor!

Eu am invatat maidaneza si este OK.

Un electronist bun poate face ca un emitator cu ultrasunete sa porneasca automat cind "aude" latrind.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poluare fonica non-stop. termenul de 30 de zile de raspuns la sesizare nerespectat, actiune in instanta radusb radusb Incerc sa fiu scurt si la obiect. In imediata vecinatate a blocului in care locuiesc se afla o curte in care isi desfasoara activitatea o societate comerciala. ... (vezi toată discuția)
Carta drepturilor fundamentale a uniunii europene, "incalcata de catre maidanezi" ionstanca ionstanca Am numarat peste 30 de articole din Carta drepturilor fundamentale \"incalcate de catre ... (vezi toată discuția)
Caine "de apartament" insuportabil Lucian_Stroe Lucian_Stroe Vecinii de deasupra detin un caine \"de apartament\" pe care nu-s in stare sa-l controleze, astfel ca acesta latra intr-un mod insuportabil, la absolut orice ... (vezi toată discuția)